Helaas ben ik niet gezegend met een grote keuken en staan eigenlijk al mijn kastjes in de keuken bomvol. Dit is ook de reden dat ik maar 2 snijplanken heb. Toch zou ik er soms wel eens wat meer willen hebben. Voor mij is daar nu een ideale oplossing voor: de compacte snijplanken van Joseph Joseph. Maar wat vind ik er nu eigenlijk van? En is het echt wel zo praktisch al die planken?

Toen ik een hele tijd terug bij mijn manager mee aan het koken was moest ik voor vis, vlees, groenten etc een andere plank pakken. Toen dacht ik nog: joh dan was je de plank toch even af? Ik vond het eigenlijk maar onzin. Totdat ik ging nadenken over het feit dat het misschien toch wel wat praktischer en hygiƫnischer is met verchillende plankjes en natuurlijk heb je minder kans op kruisbesmetting.

Index compact

De compacte snijplanken van Joseph Joseph worden ook wel index compact genoemd. Deze index compact planken zijn ideaal voor de kleine keuken en nemen maar weinig ruimte in beslag. De index compact bestaat uit een houder met daarin 4 planken: Rood voor vlees, blauw voor vis, Groen voor groenten, en een witte die ik zelf vooral gebruik voor b.v cake etc te snijden. Door het compacte van de snijplanken van Joseph Joseph zijn ze ook ideaal om mee te nemen op vakantie in bijvoorbeeld de caravan of voor in je vakantiehuisje, vaak is daar het keuken gerei namelijk beperkt.

Wat vind ik er van?

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik zo blij zou zijn met de verschillende snijplanken. Ik gebruik ze ook allemaal regelmatig en vind ze handig in gebruik. Je moet er natuurlijk geen hele grote lappen vlees op willen snijden want daar zijn de planken iets te compact voor maar voor normaal gebruik zijn deze planken echt ideaal.

Bij mij hebben de plankjes inmiddels een vaste plek gekregen op de aanrecht naast het messenblok. Zo kan ik een mes pakken om te snijden en gelijk 1 can de compacte snijplanken van Joseph Joseph. Het neemt niet veel plaats in beslag en het kan ook wel wat hebben ik heb namelijk nog geen “snij streepjes” op de plank kunnen ontdekken.

Ik ben dus erg tevreden met deze compacte snijplanken. De compacte snijplanken van Joseph Joseph zijn te verkrijgen in de betere kookwinkels en kosten 59 euro.

Gebruik jij verschillende snijplanken of hou je het bij 1 ?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge