thuisfitness
Afvallen

Fitnessapparatuur voor thuis

Vind je het prettiger om van huis uit te trainen in plaats van elke dag naar de gym te gaan? Speciaal voor jou hebben we vier apparaten geselecteerd die geschikt zijn voor een huis-gym. Makkelijk in gebruik zijn en niet veel ruimte in beslag nemen.

De loopband

Een loopband is een fitnessmateriaal, welke ook gewoon in huis gebruikt kan worden. Je kunt hiermee je conditie verbeteren en werken aan je eigen gezondheid. De voornaamste redenen waarom mensen een loopband aanschaffen is het weer. Wanneer het weer niet prettig is, heb je meestal geen zin het huis te verlaten om naar de gym te gaan. Of om buiten te rennen en tegen de sterke winden te vechten. Er zijn zelfs loopbanden, die het mogelijk maken om naar muziek te luisteren of je lievelingsserie te bekijken. Het enige nadeel, is dat je bij het binnen lopen weer andere spieren gebruikt dan wanneer je buiten zou lopen. De loopband biedt de mogelijkheid een snelheid in te stellen, terwijl je dit buiten zelf kunt bepalen. Bij de loopband maak je meer gebruik van je bovenbeen en wanneer je buiten bezig bent de hamstrings. Deze zorgen ervoor dat je een goede pas kunt maken op de juiste snelheid. Dit is niet nodig bij de loopband.

De hometrainer

Een goede hometrainer maakt het mogelijk om van huis uit te kunnen trainen, om zo in goede conditie te kunnen blijven. Op deze manier kun je fit blijven zonder uit huis te gaan. De hometrainer is het beste apparaat voor wanneer het weer, het niet toe laat om buiten te kunnen trainen. Dit apparaat is een goed middel om mee af te kunnen vallen. Het zal echter wel een tijdje duren voordat je het gewenste resultaat hebt. Op dit apparaat belast jij je spieren wel minder in vergelijking met een crosstrainer of loopband. Zo verlies je op een gezonde regelmatige manier gewicht. Naast de sportscholen maken ook revalidatiecentra gebruik van de hometrainer. Door de lage instap, is hij goed te gebruiken voor mensen die slecht ter been zijn.

Roeitrainer

Een roeitrainer is een goed apparaat voor het trainen van je arm-, schouder, rugspieren en benen. Je kunt met een roeitrainer je conditie en uithoudingsvermogen trainen en de machine is ook effectief voor krachttoename. Het nadeel van dit apparaat is dat de oefeningen eentonig kunnen zijn. Aan het apparaat zit er een hendel, hier trek jij je lichaam naar achter. Je blijft steeds dezelfde beweging maken, waardoor dit saai en eentonig kan worden. Als je variatie brengt in de oefeningen, kan dit als minder eentonig beschouwd worden. En als voordeel heb je dat je wanneer dit apparaat thuis gebruikt je dit zo lang als je wilt kan doen.

Crosstrainer

De crosstrainer is een cardio apparaat, hierop kun je loopbewegingen maken. Door de hendels vast te houden, kun je deze bewegingen maken die door de ronddraaiende voetstukken ondersteund worden. Een crosstrainer bestaat meestal uit voetsteunen en twee handvatten. Bij het bewegen van de handvaten, beweegt het voetstuk ook mee. Of bij het bewegen van de voetstukken, bewegen de handvatten mee. Het voordeel van de crosstrainer is dat je verschillende delen van het lichaam mee kan trainen. Denk dan aan de quadriceps, die getraind worden elke keer wanneer je benen naar voren gaan. Wanneer je achterdij naar achter gaat, train je dan de bilspieren en hamstrings. Daarnaast worden ook de kuiten en de onderbenen getraind. Naast de spieren in je benen, worden ook die van je buik meegetraind. En elke keer wanneer jij de handvatten naar je toetrekt, zijn de triceps hard aan het werk. Aan het apparaat is er een maximaal gebruikersgewicht aan verbonden, als je zwaarder bent dan dit gewicht kun je helaas geen gebruik maken van dit apparatuur.

You may also like...