Hoelahoep oefeningen
Afvallen

De hoelahoep; een sportschool en psycholoog in één

Het transformeert de geest, vormt het lichaam, verbetert de houding, maakt je aan het lachen en helpt je te focussen … de voordelen van hoelahoep zijn talrijk.

Als je op zoek bent naar een leuke oefeningen waarmee je de buik en andere spieren van je lichaam kunt versterken, dan is de hoelahoep iets voor jou! Ontdek de voordelen en breng de door ons voorgestelde oefeningen met de hoepel in praktijk.

De hoelahoep wordt steeds populairder

Hoelahoepen was vooral een hype voor kinderen in de jaren 80, maar heden te dagen is de hoelahoep ook een fysieke activiteit voor volwassenen en krijgt het steeds meer fans. Je ziet steeds meer mensen deze sport beoefenen. Het is een geweldig middel om te bewegen en af te vallen. De hoelahoep is goed voor lichaam en geest. Hoelahoepen is super ontspannend en maakt je geest leeg en het is een activiteit met een lage intensiteit, dus het kan door iedereen worden beoefend.

Voordelen van hoelahoep-training

Naast het feit dat een leuk speeltje is voor kinderen, is de hoelahoep ook zeer goed voor het doen van oefeningen om je figuur te veranderen. Er zijn ook veel modellen en beroemdheden, zoals Beyonce, die enthousiast zijn over de hoepel en vele trainingsroutines delen. Hoelahoepen heeft echt veel voordelen:

  • Versteviging van de buikspieren
  • Versterking van de rug
  • Versterking van het cardiovasculaire systeem
  • Verbetering van de coördinatie
  • Verhoogde flexibiliteit

Oefen 15 tot 20 minuten per dag

Om al deze voordelen te verkrijgen, het ideaal is om dagelijks hoelahoep oefeningen uit te voeren voor zo’n 15 tot 20 minuten.

Het is ook erg belangrijk dat de oefeningen correct uitgevoerd worden met de hoelahoep , dat wil zeggen met de wervelkolom rechtop en gecontroleerde bewegingen rond het middel en andere delen van het lichaam. Om schade te voorkomen, is het verstandig om een professioneel geleid videotrainingsprogramma te bekijken of, beter nog, een inleidende hoelahoepcursus te volgen .

Zoals je kunt zien, kan hoelahoepen dus veel voordelen hebben. Hoewel het een heel eenvoudige oefening lijkt, is het een perfecte activiteit om stress te verminderen en je humeur te verbeteren.

Welke oefeningen kan je doen met de hoepel?

Wil je beginnen? Hier staan een aantal oefeningen met de hoelahoep zodat je vanaf nu kunt gaan dansen en je middel kunt gaan bewegen.

Warming Up

Voordat je begint met de hoelahoepoefeningen, is het aan te raden om eerst een volledige warming-up te doen en aan het einde te strekken. Op deze manier verklein je de kans op een spierblessure aanzienlijk. Zodra deze warming up is gebeurd, hoef je alleen de hoepel nog maar te pakken en te gaan dansen.

Oefening 1

Sta rechtop, met je rug recht, je benen uit elkaar en je heupen iets naar voren. Houdt de hoelahoep vast met je handen en plaats deze op heuphoogte. Draai de hoepel 5 minuten rond en houdt de hoepel in dit deel van je lichaam.

Bij deze basisoefening beweegt de borst niet, alleen de taille die de hoepel draait. Het bekken moet bewegen en de armen moeten in evenwicht zijn. Het is belangrijk om de draairichting van tijd tot tijd te veranderen om de prestaties te optimaliseren.

Oefening 2

Plaats vervolgens de hoepel onder je borst, ter hoogte van de romp, hef je armen boven het hoofd met je handen gestrekt en voer gedurende 5 minuten dezelfde bewegingen uit als bij de vorige oefening.

Oefening 3

Plaats je armen in een kruis met de handen gestrekt en draai de hoepel 1 minuut om de arm terwijl je de hoepel boven de elleboog probeert te houden houdt. Daarna doe je dezelfde oefening, maar nu probeer je de hoepel onder de elleboog te houden. Herhaal de oefening met de andere arm.

Oefening 4

Plaats de hoelahoep on je enkel en draai deze 2 minuten. Herhaal dezelfde oefening met de andere enkel.

Oefening 5

Ga liggen en buig je benen en leg de hoepel onder je licht opgeheven hoofd. Til nu heel licht je schouders op en ga verder met het bovenste deel van je rug. Blijf 5 minuten zo zitten en kom daarna weer terug in de ligpositie. Herhaal deze oefening 10 keer.

Oefening 6

Rekken met de hoelahoep. Deze oefening is geweldig om te strekken. Je buigt je voorbeen en strekt je achterbeen geleidelijk uit. Je zet de hoepel voor je neer en ondersteunt je handen op de hoepel. Met deze oefening train je billen en benen.

Muziek stimuleert

Om de oefeningen nog meer te laten slagen, is het fijn om te hoepelen op muziek. Stel een afspeellijst samen met je favoriete nummers de oefeningen op te gaan doen.

Blijf oefenen

Het hoelahoepen heb je niet meteen onder de knie. Steek tijd in het aanleren van het hoelahoepen. Oefen flink en na een paar keer zal je zien dat je het leuk gaat vinden. Raak niet ontmoedigd als het in het begin niet helemaal soepel verloopt.

You may also like...