recepten diner, recepten lunch

Witlof salade met aardbeien

Witlof is iets wat ik heel erg lekker vind, mijn kinderen en man vinden het minder, en om het niet altijd op de standaard manier klaar te maken bedenk ik weleens wat nieuws. Dit keer heb ik een heerlijke witlof salade met aardbeien gemaakt en ik kan je vertellen: het is echt een aanrader!

Ik schreef pas al een blog over een Witlofovenschotel met yoghurtsaus  wat ook zeker een aanrader is. Maar ik had nog wat witlof over en daarnaast had ik ook nog aardbeien staan. Wat ga ik ermee doen dacht ik. Toen besloot ik er een salade van te maken in combinatie met de aardbeien en de kip. Of het iets zou worden wist ik niet, maar ik moet zeggen witlof salade met aardbeien is een lekkere en verrassende combinatie.

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 1 -stronk witlof
 • 5 aardbeien
 • 2 – 3 plakjes kipfilet

Voor de dressing:

 • 2 eetlepels (grieke) yoghurt
 • peper / zout en wat kerriekruiden
 • Eventueel een scheutje honing

Bereiding

 • Snijd de witlof fijn en zorg ervoor dat het “bittere” hart eruit is
 • halveer de aardbeien
 • snijd de plakjes kipfilet in kleinere stukjes
 • meng het allemaal door elkaar
 • meng de yoghurt met de peper en zout en de kerrie kruiden *hoeveelheid naar smaak* en voeg eventueel een scheutje honing toe.
 • Meng het sausje met het mengsel en geniet van je salade

Deze salade is erg lekker als lunch salade maar je kan hem uiteraard ook maken als bijgerecht voor bijvoorbeeld een barbecue, pas dan de verhoudingen aan.
Wil je naast deze witlof aardbei salade nog meer witlof salade inspiratie? Kijk dan ook eens naar deze witlof salade met kaas  of deze witlof salade met zalm 

Hou jij van witlof?

 

You may also like...