Afgelopen week kreeg ik een box van Verse Oogst vol met seizoens groenten en fruit. Hierin zat ook witlof, iets wat ze hier thuis niet zo graag eten maar waar ik zelf wel enorm gek op ben. Om het voor mijn kinderen en man toch aantrekkelijker te maken had ik besloten er een witlof ovenschotel van te maken. Ik moet zeggen dat hij echt super lekker is, en ik deel vandaag het recept met jullie.

Ik vond hem lekker, mijn dochter was twijfelend en mijn man en zoontje begonnen er niet eens aan want: Witlof is vies!!! Oké smaken verschillen maar ik ben grote fan! De witlof in deze verse Oogst box is afkomstig van witlofteler Koos Groot.

Wat heb je nodig?

Voor + – 4 personen

 • 6 stronken witlof
 • 100 gram ham
 • 100 gram geraspte kaas
 • 150 ml (griekse) yoghurt (bij gewone yoghurt dan wel de volle yoghurt magere is te dun)
 • 1 ei
 • Peper / zout

Bereiding

 • Snijd het onderste gedeelte van de witlof. Halveer daarna de witlof en haal eventueel een stuk van het bittere midden stuk eruit.
 • Breng een pan met water aan de kook en leg de stukken witlof hierin als het water kookt voor + – 4 minuten
 • Laat de witlof goed uitlekken
 • Maak een mengsel van het ei, de (griekse) yoghurt en voeg er genoeg peper en zout aan toe.
 • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden
 • Snijd de ham in kleinere stukjes
 • Leg de witlof stukken in de ingevette ovenschaal en strooi er een klein beetje geraspte kaas over. Verdeel de fijn gesneden ham over de witlof en shenk de saus erover.
 • Strooi er nog wat geraspte kaas over heen.

 • Bak het gerecht vervolgens in ongeveer 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Serveer met aardappelpurree of gebakken aardappeltjes.

Houden jullie van Witlof en zou je deze witlof ovenschotel wel eens willen proberen?

Facebook Comments

2 Comments on Witlof ovenschotel met ham, kaas en een yoghurtsaus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge