Bij de barbecue zijn er regelmatig huzaren-, rundvlees-, en aardappel salades. Het nadeel van deze salades is dat ze vol mayonaise en andere “troep” zitten. Daarom vind ik het altijd fijn om een salade te maken waarvan ik zelf weet wat erin zit. Mijn favoriet daarin is: de Witlofsalade! Het leuke van deze salade is dat je hem op diverse manieren kan maken en flink kan variëren.

Benodigdheden voor een flinke bak salade:

  • 4 a 5 stronken witlof

  • blokjes kaas (plakjes kaas of een groot blok kaas wat je in stukjes snijd kan uiteraard ook)

  • 1 appel (meer als je een nog frissere smaak wilt)

Voor de dressing:

  • 4 lepels (magere) yoghurt

  • 1 eetlepel mosterd

  • een kleine scheut curry

  • peper en zout

Bereiding:

  • Snijd de witlof in kleine reepjes

  • Maak de blokjes kaas klein

  • Schil de appel (met schil kan eventueel ook) en maak deze in blokjes

  • Mix de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Ik doe dit vaak eerst proeven en voeg dan eventueel nog wat yoghurt, mosterd of curry toe, dit is afhankelijk van waar je voorkeur naar uit gaat. Varieer hierin naar je eigen smaak.

  • Voeg de dressing bij de salade

Variatie tips:

  • In plaats van appel kan je ervoor kiezen om ananas of perzik te gebruiken.

  • Voeg eventueel wat noten of rozijnen toe

  • Als extra toevoeging kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld ham of kip blokjes toe te voegen. Dit is ideaal als je het bijvoorbeeld als een maaltijd salade wilt eten.

  • Een eitje erdoorheen is ook erg lekker

Facebook Comments

1Pingbacks & Trackbacks on Recept: Witlof salade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge