My Posts

Zorg jij goed voor jezelf? – RAU cosmetics

Zorg jij goed voor jezelf? – RAU cosmetics

Ik zorg over het algemeen best goed voor mezelf als het aan komt op voeding en sport, al heb ik daarin natuurlijk ook mijn mindere dagen. Maar eigenlijk ben ik heel “slecht” in de verzorging van mezelf… Oké dat klinkt wel heel zwaar en ik verwaarloos mezelf zeker niet maar ik weet gewoon niet hoe ik bepaalde dingen aan moet pakken als het aankomt op beauty etc. Maar inmiddels ben ik het langzaam aan het leren en heb ik producten ontdekt die perfect bij mij passen. Ik vertel jullie er graag meer over…

Make-up enz gebruik ik nauwelijks en eerlijk gezegd zou ik ook echt niet weten hoe ik dat zou moeten doen, ik ben er geen ster in dus ooit een cursusje zou handig zijn. En ook qua gezichtsverzorging gebruikte ik alleen water en verder niks. Totdat ik RAU cosmetics mocht gaan uittesten en ik moet zeggen: ik ben om!

RAU cosmetics

De producten van RAU cosmetics bevatten natuurlijke ingrediënten en bevatten geen minerale oliën en parabenen en zijn grotendeels vrij van PEGs en kleurstoffen. Ze worden ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland en bestaan sinds 2009.
De missie van RAU is uitblinken op de inhoud en een sterk geprijsd product bieden tussen alle massa’s producten die er al zijn. Ze hebben producten voor  de verschillende huidtypes en ook voor de jonge of oudere huid, voor elk wat wils dus.

Ik mocht wat producten uitzoeken en omdat ik weinig ervaring heb met gezichtsverzorging en een best gevoelige huid heb was dat wel een moeilijke keus. Gelukkig wilde ze mij bij RAU cosmetics helpen via de mail en hebben mij een goed advies gegeven waarna er speciaal voor mij een pakketje is samengesteld.


RAU cosmetics

De producten 

De producten die ik ontving waren:

Silver Facial Washgel:

silver facial washgel

RAU Silver Facial Washgel werkt antimicrobieel door het microzilverBG. Het is ook nog eens super hydraterend en kalmeert de huid. De huid wordt zacht en mild gereinigd en is daarmee ook erg geschikt voor de onzuivere of gevoelige huid. Ik heb zelf een gevoelige huid met af en toe wat onzuiverheden dus dit was de ideale washgel voor mij. Wat mij opvalt is dat je ook echt maar een klein beetje nodig hebt en het goed schuimt wanneer je het op je gezicht aanbrengt.

Tonic alcohol free: 

Tonic alcohol free

RAU Tonic alcohol-free is voor de gevoelige en zeer droge huid ontwikkeld. Het belangrijkste ingrediënt is brandnetelextract. De lotion is erg verfrissend en heeft een corrigerende werking, het brengt de pH-waarde van de huid weer op het normale niveau.
Omdat ik zelf een vrij gevoelige huid heb is een tonic zonder alcohol wel geschikt voor mij. In het verleden heb ik weleens tonics gebruikt waar wel alcohol in zat en naar mijn idee werd mijn huid daar heel erg droog van, dat is met deze tonic niet het geval. Het voelt na gebruik ook lekker fris aan.

White tea cream:

RAU White Tea Cream is een 24h crème met anti-age effect.
De White Tea Cream bestaat uit zorgvuldig geselecteerde ingrediënten:
– Witte Thee
– Aloë Vera
– Panthenol
– Shea Butter

Deze ingrediënten zorgen voor een goede hydratatie en verstevigen de huid. Ik had ooit ergens gelezen dat je als je 25 bent geweest het beste een crème kunt gebruiken die ook een “anti rimpel” functie heeft, nu heb ik zelf nog niet echt rimpels maar voorkomen is beter dan genezen toch? Ik vind deze crème erg fijn in gebruik en het maakt mijn huid mega zacht, ook hiervan heb je erg weinig nodig.

White Tea Eye Cooling Gel:

eye cooling gel

RAU White Tea Eye Gel bestaat uit de extracten van de microalg Euglena Gracilis en stimuleren de vertraagde huidcelstofwisseling, hierdoor wordt de vitaliteit van de huid rondom de ogen verbeterd en rimpeltjes en lijnen kunnen verminderen.
Om eerlijk te zijn had ik nooit gedacht aan een oog gel en dacht ik altijd “oh dat is niet nodig” maar ik moet bekennen dat deze wel erg fijn in gebruik is en ik gebruik hem ook echt trouw 2 x per dag.

Enzym Peeling:

Enzyme peeling

RAU Enzympeeling werkt heel anders dan de meeste andere peelings en is daardoor uitermate geschikt voor de gevoelige of onzuivere huid.
Mechanische peelings (met zeezand of suiker bijvoorbeeld) werken alleen o pde buitenste laag van de huid en zorgen vaak voor irritatie bij de gevoelige huid. Enzympeelings werken daarentegen zacht op de huid. De verdikte bovenste huidlaag en de afgestorven huiddeeltjes worden zacht en zonder wrijving verwijderd, zodat de volgende werkstoffen beter in de huid opgenomen worden.
In het verleden heb ik zelf weleens peelings gebruikt waarna ik een enorme rode huid kreeg, ik was dus wel een beetje “bang” voor deze peeling maar dat was nergens voor nodig want mijn huid werd er niet alleen erg zacht van ook was er geen rood plekje te bekennen, ideaal voor mijn huid dus.

White Tea Silk mask:

silk mask

RAU White Tea Silk Mask is speciaal ontwikkeld voor de huid die behoefte heeft aan iets extra’s en bevat zijdeproteïnen, shea butter en natuurlijke oliën.
Het masker kalmeert en herstelt de huid waardoor de elasticiteit wordt verbeterd en de huid super zacht aan voelt. Vitaminen versterken de werking van dit masker en de witte thee zorgt voor het anti aging efffect.
Ik kan niet anders zeggen dan dat dit echt een geweldig masker is. De crème maakte mijn huid al super zacht maar na het gebruik van dit masker (1 a 2 x in de week) is mijn huid nog veel zachter. Het mooiste vind ik dat je het niet eens perse er af hoeft te halen omdat het helemaal in je huid trekt.

Wat vind ik ervan? 

Ik moet zeggen dat ik RAU cosmetics nog helemaal niet kende en er nog nooit eerder over had gehoord maar ik kan niet anders concluderen dat ik super enthousiast ben over de gebruikte producten. Ik ben nu iets meer dan een week de producten aan het gebruiken en ik merk al verbetering, ik lijk minder “oneffenheden” te hebben, mijn huid is mega zacht en de roodheid die ik weleens heb lijkt veel minder aanwezig.
Qua geur van de producten ben ik ook erg enthousiast, het ruikt een beetje naar fruit. Toen ik de eerste avond het op had gedaan en ik naar bed ging begon mijn man ook ineens te snuffelen en zei “Hé je ruikt naar sinaasappel”, dat zorgde wel even voor een lachwekkende situatie maar ook hij vond de geur heerlijk.
Ik blijf deze producten lekker gebruiken en ben benieuwd wat het nog verder met mijn huid gaat doen.

Mocht je nu enthousiast zijn en denken: hé ik ben ook wel benieuwd naar die producten zonder parabenen en op natuurlijke basis? Kijk dan eens op: RAU-Cosmetics.nl  Ze hebben ook wat kleinere proefpakketjes zodat je niet ineens gelijk grote flessen hoeft aan te schaffen.
En voor de liefhebbers: als je de code H-Kelly gebruikt aan het einde van je bestelproces dan krijg je 5 % korting.

Kende jij dit merk al? En zou jij het weleens willen proberen?

Liefs KellyDit is een gesponsord berichtof een bericht waar ik producten voor heb ontvangen (1)

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...