recepten lunch

Recept: Tomatensoep met kip

Recept: Tomatensoep met kip

Mijn kinderen en man zijn gek op soep en met name tomatensoep valt erg goed in de smaak. Zij vinden een blik uit de winkel altijd prima maar daar is sinds gisteren verandering in gekomen want na het eten van mijn soep is de reactie “ohhh deze is veel lekkerder dan die van de winkel”. Vandaag deel ik het makkelijke recept met jullie van mijn Tomatensoep met kip.

Natuurlijk zijn er veel tomatensoep recepten te vinden maar de meeste zijn allemaal met standaard balletjes, ik heb een tomatensoep gemaakt met dingen die ik nog in de koelkast had. Zo had ik nog een hele berg tomaten van Verse Oogst  en lagen er ook nog kipreepjes ik dacht: laten we het maar gewoon proberen en ik zie wel wat er van komt.. Ik heb zelf verschillende soorten tomaten gebruikt maar je kan volgens mij ook gewoon de standaard tomaten uit de winkel gebruiken, dat moet geen probleem zijn.

Ingrediënten:

 • 2 bouillonblokjes (kip of rund)
 • 1,5 liter water
 • +- 7 tomaten
 • Pakje kipreepjes
 • Zout / peper / knoflook / italiaanse kruiden
 • Evt: vermecelli of nog wat extra groenten

Bereiding:

 • Was de tomaten en snijd ze in stukjes
 • zet een pan met 1,5 liter water op
 • Voeg de bouillong blokjes en tomaten toe en laat het ongeveer 5 minuutjes koken
 • Doe een staaf mixer door de pan halen en maak het zo fijn als je zelf wil. (mijn kinderen houden niet zo van grote stukken ik had dus alle tomaten fijn gemaakt)
 • Voeg zout / peper en knoflook naar wens toe
 • Doe vermecelli en kipreepjes in de pan erbij en kook het zachtjes tot het gaar is.
 • Voeg eventueel nog wat kruiden toe en serveer de tomatensoep bestrooid met wat Italiaanse kruiden

tomatensoep

Zou jij deze tomatensoep met kip weleens willen proberen?

Liefs Kelly

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...