reviews overige

Werken aan de gezondheid met de Fitgaaf kalender

Het is soms best lastig om gezond te eten, genoeg te drinken, genoeg te bewegen en niet te veel te snoepen. Vooral voor kinderen is dit soms weleens een uitdaging. Daarom heeft Fitgaaf nu een kalender waarbij kinderen samen met ouders opdrachten kunnen uitvoeren die helemaal passen bij een gezonde leefstijl. Wij hebben deze kalender uitgetest en delen graag onze mening hierover.

 

Fitgaaf gelooft in positieve gezondheid en hebben als doel om kinderen en ouders bewust te maken van hun levensstijl. De kalender die ze daarvoor hebben ontwikkelt bestaat uit een kind en ouder gedeelte waardoor ouder en kind als het ware kunnen “strijden” naar wie de gezondste is. Wij ontvingen een pakketje van Fitgaaf met:

  • Ouder / Kind kalender
  • Stickers om op te plakken

Stickers plakken

De Fitgaaf kalender bestaat uit een kind gedeelte en een ouder gedeelte en is onderverdeeld in 4 weken. Per dag kan je de stickers plakken die op jou van toepassing zijn. De volgende stickers zijn beschikbaar:

  • Slapen (minimaal 10 uur voor kinderen)
  • bewegen (3 x per week 60 minuten intensief )
  • bewegen (30 minuten matig intensief )
  • Water (minimaal 6 glazen per dag)
  • Ontbijt
  • Groente (200 – 250 gram per dag)
  • Fruit (2 stuks per dag)
  • Joker (voor elk moeilijk momentje)

Per ding die je die dag hebt gedaan mag je 1 sticker plakken. De bedoeling is uiteraard om zoveel mogelijk stickers te verzamelen waarna je na iedere week ook een fit check sticker kan plakken. Natuurlijk is het voor de kinderen een leuke uitdaging omdat ze juist meer stickers willen plakken dan papa of mama.

Wat vonden wij er van?

Ik vind het een super leuk initiatief en mijn kinderen vonden het erg leuk om stickers te plaken. Ook krijg je iedere dag, als je je aanmeld, een berichtje in je mailbox met extra info. Ik merkte wel dat het vooral de eerste week leuk was voor onze kinderen en dat het daarna erg begon af te zwakken. Ik moest ze continue aansporen door te zeggen: vergeten jullie de kalender niet? Waarschijnlijk is het nieuwe er dan af en “kennen” ze het inmiddels wel?

Achterop staan ook leuke opdrachten die ze kunen doen. Zo moet je van te voren aangeven hoe je je voelt en aan het einde van de 4 weken kan je ook aangeven hoe je je voelt. Mijn kinderen gaven van te voren al aan dat ze niet moe waren en aan het eind was dat nog steeds zo, maar ja ik heb ook super energieke kinderen hihi.

Ik vind het een super goed initiatief en ik denk dat het zeker goed is om inzicht te krijgen. Alleen zou je dan wel een manier moeten vinden om je kinderen gemotiveerd te laten. Bij mijn kinderen zwakte het uiteindelijk af en was ik zelf alleen nog maar aan het plakken. Maar hé dat betekende gewoon dat Mama heeft gewonnen, tenslotte had ik uiteindelijk de meeste stickers ???? en dat vonden ze dan weer niet zo leuk haha.

De kalenders zijn er vanaf 7,00 euro, wil je meer informatie kijk dan op de site van Fitgaaf.

You may also like...