Gisteren hadden we een afscheid op mijn werk van een collega waarbij ik samen met wat collega’s in de keuken heb gestaan om een buffetje voor te bereiden. Een gerecht wat er is gemaakt was een rijstsalade met kip en druiven, echt super lekker! Het recept deel ik graag met jullie..

Het is geen recept wat ik zelf heb bedacht maar mijn manager kwam met dit idee en ik moet zeggen hij is echt super lekker. Van wat over was van de rijstsalade heb ik nog wat mee naar huis genomen en zelfs mijn dochter vond het erg lekker, ik ga hem dus nog zeker vaker maken.

Ingrediënten voor de rijstsalade voor + – 5 personen

 

  • 200 gram rijst
  • 1 liter (kippen) bouillon
  • 500 gram kipfilet
  • 250 gram druiven (wij hebben zowel blauwe als witte gebruikt)
  • 4 stengels bleekselderij
  • 70 gram pecan noten (walnoten kan ook)

Voor de saus:

  • +- 200 ml griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel curry
  • 2 eetlepels mayonaise (light kan ook)
  • Eventueel peper en zout naar wens

Bereiding

 

  • Kook de rijst en laat afkoelen.
  • Verwarm de bouillon en kook hierin de kipfilet in 10 minuten zachtjes gaar.
  • Haal de kip uit de pan, laat het goed afkoelen en snijd de kip in stukjes
  • Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar
  • Snijd de bleekselderij in stukjes en halveer de druiven.
  • Meng de rijst, kip, bleekselderij en druiven door elkaar. Schep de dressing erdoor.
  • Halveer de pecannoten en voeg dit bij het mengsel.

Tip: Voor wat extra groenten serveer je de rijstsalade op een bedje van sla blaadjes, dit ziet er ook nog eens extra leuk uit. Ook het toevoegen van paprika is erg lekker  (maar dat lusten ze hier niet zo graag 😉 ). Wil je geen gebruik maken van druiven? Dan zijn rozijnen ook een optie, wel ze dan eventjes zodat ze iets zachter zijn.

Zou jij deze rijstsalade weleens willen proberen?

Facebook Comments

5 Comments on Rijstsalade met kip en druiven

  1. Wendy
    15 januari 2017 at 14:48 (9 maanden ago)

    Hey Kelly, wat voor curry gebruik je in de saus?

    Beantwoorden
  2. Mijntje
    13 januari 2017 at 16:34 (9 maanden ago)

    Lekker fris receptje Kelly! Het is dat is op het moment geen rijst, aardappelen etc. Eet maar anders.

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Rijstsalade met kip en druiven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge