Hoe gek het ook klinkt: afvallen heeft mij toch best wel wat gebracht. En daar vertel ik graag meer over…

Toevallig vanmorgen op mijn facebook pagina kwam als herinnering een foto van mezelf toen ik een heel stuk jonger was waarin vorig jaar iemand mij heeft getagd. Ik schrok me wezenloos het was namelijk deze foto (de andere mensen heb ik er vanaf geknipt)

vroeger

Kan je je voorstellen dat ik daarvan schrok? Als ik terug denk aan die foto dan denk ik aan het feit dat ik altijd gepest werd, ik werd uitgescholden voor dikzak, mijn spullen werden kapot gemaakt en ik was zo onzeker als wat, maar ja wat wil je als je vaak als een stuk vuil wordt behandeld? En in die jaren deed ik ook van alles om mijn gewicht maar kwijt te raken zonder succes waardoor ik nog ongelukkiger werd…

Pas jaren later is het me gelukt en in 2014 ging pas echt de knop goed om. En voor veel mensen klinkt het gek maar het afvallen heeft me toch wel het een en ander gebracht.

  • Minder onzeker –> ik durf meer voor mezelf op te komen en durf mezelf beter te laten zien. Ik laat niet zomaar met me sollen! Dat wil overigens niet zeggen dat ik nu ook arrogant ben geworden… Ik laat alleen van me horen als ik het niet eens ben met iets. Verder ben ik gewoon nog dezelfde Kelly 🙂
  • Lekkerder in mijn vel –> Doordat ik minder onzeker ben geworden ben ik ook lekkerder in mijn vel komen te zitten. Daarnaast heeft sporten ook heel wat gedaan met het lekker in mijn vel zitten.
  • Fitter –> Ik ben veel fitter en energieker geworden, van lusteloze mama ben ik nu veel actiever.
  • Socialer –> Ja echt waar, niet dat ik voorheen niet sociaal was, maar door de onzekerheid die meer van me af is gevallen durf ik me dus ook meer open te stellen voor sociale activiteiten en sociale contacten.
  • Verzorgd –> Ik geef eerlijk toe, ik verslonsde mezelf een beetje.. En oké ik ben nu nog steeds geen top model 😉 En ik kan nog steeds niet goed omgaan met make-up, haar en welke kleding ik nu het beste kan kiezen (dus als iemand mij hulp wil bieden: GRAAG 🙂 ) maar ik doe nu wel veel meer mijn best om er verzorgd uit te zien en betere kleding etc te kiezen.
  • Mijn Blog –> Zonder het afvallen was ik waarschijnlijk ook nooit mijn blog begonnen en had ik al die leuke dingen die ik nu mee maak niet meegemaakt. Zo heb ik al eens een fotoshoot voor de Flair gehad en heb ik morgen een fotoshoot voor ander bekend blad. Ook ben ik begonnen als iets heel kleins wat nu ineens een heel stuk groter is geworden. Dus ook dat heeft afvallen mij gebracht 🙂
  • Interesse van anderen –> Ook anderen mensen tonen nu veel meer interesse in mij, dat zal deels ook te maken hebben omdat ik me nu meer open stel voor anderen maar ook zeker wel door mijn uiterlijk. Ging ik bijvoorbeeld een keer naar een friet zaak dan keken mensen mij vaak aan met een blik “oh zou je dat nu wel doen?” of nou ja dat idee had ik altijd… Nu kijken ze niet meer met zulke blikken naar me…

vroeger - nu

Ik voel me nu zoveel malen beter en ben dankbaar voor de dingen die ik nu mee maak en dat ik zoveel zelfverzekerder ben geworden. Ik krijg trouwens ook heel vaak de vraag hoe ik dat nu heb gedaan en daarvoor verwijs ik jullie graag naar mijn blog Hoe afvallen? en sta je opeen plateau? Misschien kan de blog Plateaus blijf in jezelf geloven je dan verder helpen?

Fotografie Artastiek fotografie - Aart van Joolingen

Wat heeft het afvallen jouw gebracht? Of wat hoop je te bereiken als je bent afgevallen?

Liefs Kelly

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge