lifestyle food, reviews food reviews

Review: Verse Pasta sauzen en Curry's van Albert Heijn

Review: Verse Pasta sauzen en Curry’s van Albert Heijn

Misschien heb je het al ontdekt bij de Albert Heijn, misschien ook niet? Maar sinds kort hebben ze een nieuw assortiment pasta sauzen, curry’s en soepen boordevol groenten en zonder rare toevoegingen. Heel Healthy dus en ik wilde het weleens gaan uit testen…

Het advies is om zo’n 250 gram groenten per dag te consumeren maar eigenlijk komen de meeste mensen daar niet aan (ik ook niet altijd). Albert Heijn heeft daar prima op ingespeeld door het produceren van de verse Pasta sauzen en Curry’s.

Verschillende smaken

De verse pasta sauzen en curry’s zijn er in diverse smaken:

  • AH Verse pastasaus tomaat, olijf
  • AH Verse pastasaus gele paprika, gegrilde groente
  • AH Verse pastasaus rode paprika, gedroogde tomaat
  • AH Verse pastasaus pompoen, chili
  • AH Verse curry rode paprika
  • AH Verse curry spinazie
  • AH Verse curry tikka masala maïs, gele paprika
  • AH Verse curry bloemkool

Ze kunnen perfect gecombineerd worden met diverse vlees, vis en andere groenten soorten. Het fijne van deze sauzen is dat ze gemaakt zijn van verse groenten en dat er alleen nog wat kruiden en specerijen zijn toegevoegd. Geen gekke kleurstoffen, suiker of andere “rare” ingrediënten maar gewoon puur natuur. De sauzen zijn ook vrij glad van structuur zonder hele grote stukken erin waardoor kinderen, die vaak moeilijk zijn met groenten eten, niet door hebben dat het sauzen zijn gemaakt van groenten.

Wat vinden wij er van?

We kregen een pakket thuisgestuurd met alle verse pasta sauzen en curry’s erin. Het was een beetje veel en helaas kon het niet ingevroren worden daarom heb ik een aantal smaken zelf geprobeerd en de rest weg gegeven aan een groep hier in de buurt die producten verzameld voor mensen die het wat minder hebben. Een hele week pasta’s en curry’s eten zagen ze hier namelijk niet zo zitten haha ????

Pompoen Chili

De eerste smaak  die we gingen testen was de pompoen chili pastasaus. Die heb ik gecombineerd met gehakt en champignons.

Zowel de kinderen als mijn man en ik waren erg enthousiast. De smaak is goed, niet te pittig en vergelijkbaar met gewone pasta saus aldus mijn kinderen.

Verse Curry Tika Masala

De tweede die we gingen testen was de Tika Masala gemaakt van mais en gele paprika. Gecombineerd met gebakken kipfilet en wokgroenten.

Ik vond hem echt heerlijk. Helaas vonden mijn man en kinderen hem minder lekker doordat hij toch best wel een beetje pittig is (overigens vond ik dat meevallen). Dit zou je goed kunnen compenseren door bijvoorbeeld wat ananas toe te voegen.

Pasta saus tomaat / olijf en pastasaus rode paprika met gedroogde tomaat.

De pasta saus met tomaat en olijf is het meest te vergelijken met een gewone pasta saus vinden wij en ook die was een enorm succes. De rode paprika met gedroogde tomaat is ook zeker een aanrader en heerlijk te combineren met diverse groenten en vlees soorten. Helaas heb ik van beide geen foto’s gemaakt (oops!) maar geloof me: het was echt heerlijk ????

Conclusie

Ik ben blij dat er tegenwoordig sauzen zijn zonder rare toevoegingen zo kan je altijd kiezen voor een potje en toch een verantwoorde maaltijd op tafel zetten. Ze vielen hier ook enorm in de smaak en de potjes zijn voldoende voor ongeveer 4  personen. Zeker als je daar ook nog zelf groenten en vlees bij toevoegd.

De verse pastasauzen en curry’s zijn te koop bij de Albert Heijn voor 2.99  ook zijn er verse soepen te koop die kosten 3,49 maar die heb ik nog niet geprobeerd.

Had jij deze sauzen al gespot bij de Albert Heijn ?

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...