My Posts

Ik ben jaloers…

Ik ben jaloers…

Oké ik moet iets bekennen: ik ben soms eigenlijk best wel een beetje jaloers! En natuurlijk weet ik dat ik blij moet zijn met hetgeen wat ik heb, wat ik heb bereikt en wat ik aan het doen ben. Maar soms, heel soms, bekruipt me weer dat gevoel….

Opzich heb ik een heel goed leven, ik werk, heb 2 kinderen, ben getrouwd, ben de afgelopen jaren in positieve zin veranderd en geniet van de dingen die op mijn pad komen. Waarom ben je dan jaloers? Zul je je misschien afvragen nou dat zal ik uit leggen…

Discipline

De soort vrouw waar ik best weleens “jaloers” op ben zijn de vrouwen die een ijzersterke discipline hebben. De vrouwen die zonder mokken naar de sportschool gaan, zonder moeite iets lekkers kunnen laten staan een ook nog eens mooi in shape komen. De dicipline van een fitness model bijvoorbeeld, wow wat zijn die ijzersterk! Ik heb niet de ambitie om fitness model te worden (kan ik overigens ook niet met mijn tijgerprintje) maar had ik maar iets meer van hun discipline.

Bomvol energie

Het ander soort vrouw waar ik weleens jaloers op kan zijn zijn de vrouwen die na een dag werken nog bomvol energie zitten om met de kinderen nog van alles te ondernemen. Respect hoor! Naar mijn werk, zelfs na een halve dag werken, heb ik gewoon echt de tijd nodig om bij te komen en ben ik gewoonweg niet altijd de even gezellige mama die van alles met de kinderen kan ondernemen. Oké mijn ongeluk speelt daar ook een grote rol in want helaas is mijn energie niveau daardoor gewoon veel minder dan de gemiddelde vrouw maar toch zou ik weleens iets meer daarvan willen hebben.

3 kinderen of meer

Nou ja misschien is het niet echt jaloezie maar vooral: heel veel respect voor vrouwen die 3 kinderen of meer hebben. Ik heb zelf ook weleens zitten denken aan een derde erbij maar dan kom ik eigenlijk vrij snel tot de conclusie dat het allemaal heel leuk is maar dat ik het al super druk heb met 2 kinderen en ik er soms best wel wat moeite mee heb om alles in het gareel te houden, dus voor deze vrouwen: een diepe buiging!

Gelukkig zijn met je eigen leven

Maar goed ik kan wel af en toe een jaloers gevoel hebben maar besef me ook dat we natuurlijk op social media het “perfecte” plaatje kunnen laten zien terwijl het in werkelijkheid misschien helemaal niet zo rooskleurig is? Daarom ben ik gelukkig met mijn eigen leven, ik doe het op mijn eigen manier, zorg dat mijn kinderen niks tekort komen en zorg voor mezelf op mijn manier: gezond eten met af en toe wat uitschieters en lekker trainen. Ben ik een keer enorm moe? Dan is er morgen weer een dag om alles opnieuw op te pakken.

Wat ik eigenlijk wil zeggen tegen iedereen, die net als ik, weleens een jaloers gevoel heeft: wees blij met datgeen wat je hebt en koester de mooie dingen in je leven!

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

2 Comments on Ik ben jaloers…

  1. Marianne

    16 april 2017 at 22:56 (1 week ago)

    Herkenbaar! En inderdaad koester de mooie dingen in het leven! Mijn kids hadden nog even heerlijk zitten kleuren na het douchen… met stift… op hun gezicht de. Een groen en de ander rood! En toch koester ik zulke momenten

    Beantwoorden

    <!– .children

  2. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...