Ik krijg regelmatig de vraag wat ik allemaal al eens geprobeerd heb om af te vallen voordat ik uiteindelijk succesvol ben afgevallen. Vandaag geef ik daar antwoord op in een blog en hoe ik dingen heb ervaren..

Ik ben echt een jojo geweest en heb al van alles geprobeerd om af te vallen. Hierbij even een opsomming:

Shakes: Denk aan weightcare, maar ook Herbalife. Ja je valt in het begin wel af maar daarna stagneert het, nog niet te hebben gehad over de extreme honger die ik had. Op een gegeven moment was ik met Herbalife bezig, viel al 3 weken niet meer af, en was het zo zat dat ik besloot spontaan te stoppen en gezond te gaan eten. De keer erop kwam ik bij de consulente en die zei “Zie je wel 1,5 kg eraf” tja ze wist niet waar ze moest kijken toen ik zei dat ik die week alleen gewone voeding had gegeten…..

Sonja Bakker: Dat deed ik in de tijd toen het eerste boek net uit was. Voor mij was het, met toen een baan in het ziekenhuis, veel te weinig. Ik werd op een gegeven moment op mijn werk zelfs zo ziek dat ik werd opgenomen ter observatie, achteraf gezien had ik een te lage bloedsuiker door te weinig eten. Overigens keur ik Sonja helemaal niet af want ik heb door haar nieuwe boeken gebladerd en inmiddels is het meer wat je mag eten en ze heeft heerlijke recepten. Alleen voor mij werkte het aller eerste boek toen niet…

Ziekenhuisdieet: Nou de yoghurt, beschuit en geroosterde boterhammen kwamen zowat mijn neus uit.. Ik hield het daarom ook maar 1,5 dag vol en verging zowat van de honger –> Niet voor mij besteed dus.

Calorie arm dieet: En dan bedoel ik echt minimaal eten tot maximaal 1000 kcal. Voor eventjes kun je dat wel volhouden maar jeetje wat werd ik daar moe en chagie van: ik ben dan echt niet te genieten! Dus ook die was snel geschrapt.

Weightwatchers; Eigenlijk het enigste “dieet” waar ik wel wat aan heb gehad. Makkelijk vol te houden en goed bij te houden alleen het stukje “psyche” (ik deed het online) mistte waardoor ik toch weer terug viel. Maar als dat op orde is dan is weightwatchers toch wel een goede optie in mijn ogen.

Het is niet voor evenMaar voor je hele leven!

Uiteindelijk heb ik zoals te lezen in Reset your life de finale veel gehad aan Reset your life in combinatie met de boeken van Mieke Kosters. Geen dieet maar een levensstijlverandering voor de rest van je leven. En naast het eten en sport wordt er ook aandacht besteed aan het psychische gedeelte daarom zou mijn advies zijn: richt je ook op het psychische en kan je het niet alleen zoek dan een goede voedingsdeskundige. Ik kan zelf Kathelijn zeker aanraden lees HIER de aanbieding die wij hebben maar natuurlijk kan je ook iemand die jou aanspreekt benaderen of indien je sterk genoeg bent het zelf oppakken.

Mijn tip: een dieet werkt niet! En geef nooit op, de aanhouder wint. Het gaat nu eenmaal niet altijd zoals je wilt maar wel met vallen en opstaan.. En degene die weer opstaan komen het verste!

Afvallen kent pieken en dalen maar de aanhouder wint

Welke diëten heb jij weleens geprobeerd?

Liefs Kelly

 

Facebook Comments

2 Comments on Dieet.. naar dieet.. naar dieet..

  1. Nicole Orriëns
    15 maart 2016 at 11:42 (3 jaar ago)

    Ik heb nog nooit een dieet geprobeerd. Ik eet gewoon gezond en ga elke dag hardlopen zodat ik ‘s avonds een paar stukjes chocolade kan eten zonder gevolgen.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge