hotspots restaurants

Airdnd – Bring your own wine

Airdnd – Bring your own wine

Ken jij het concept airDnD al? Niet te verwarren met airbnb want het heeft niks met huizen te maken maar juist met eten. Ik kende het nog niet maar heb er inmiddels kennis mee gemaakt. Benieuwd wat het nu allemaal precies inhoud en wat wij er van vonden? Lees dan snel verder..

AirDnD staat voor: air drink ’n dine. Het doel is om de passie en kwaliteiten van hobbychefs toegankelijk te maken voor iedereen. Daarbij wordt uitgegaan van een unieke manier van dineren: je bezoekt namelijk een huiskamer restaurant zodat je in een intieme sfeer kunt dineren.

Boeken

Het boeken op de site gaat eigenlijk heel simpel; je zoekt een chef in de regio waar jij graag wil eten en vervolgens stuur je een aanvraag voor een datum. Ook zijn er chefs die al van te voren wat data vastleggen waarop je dan kunt reageren. De chefs die op airdnd staan hebben ook, als ze beschikbaar zijn, allemaal al een menu online staan waar jij op kunt reageren zo kun jij dus het menu kiezen wat het beste bij je past. Overigens kun je vaak ook nog wel aangeven als je iets niet lust of een allergie hebt.

Bij het bring your own wine concept is het natuurlijk de bedoeling dat je je eigen wijn meeneemt. Wij hebben gebruik gemaakt van de wijnen van wildpig . Zij hebben zowel witte, rode als rose wijnen zo is er voor ieder wat wils.

Chef Henk

In overleg met AirDnD kwamen wij bij chef Henk terecht. Op zijn profiel zag ik al hele goede reviews staan dus we waren erg benieuwd wat ons te wachten stond. Van te voren had ik Henk al gesproken en heb ik dingen door kunnen geven die we niet zo lekker vinden.

Toen we eenmaal in Nijmegen aan kwamen, Henk woont vlak bij de Waalkade, werden we vriendelijk ontvangen. De tafel was al mooi gedekt en Henk liet mij zijn kleine keukentje zien maar hij verzekerde me dat het klein maar fijn was ;). Het eerste glaasje Wild Pig wijn werd ingeschonken Chardonay, die onze chef overigens zelf had gehaald omdat hij vond dat er bij iedere gang een andere wijn hoort.

We maakte kennis met elkaar. Henk vertelde dat hij een klassieke koksopleiding heeft gedaan en in het verleden in diverse restaurants en hotels heeft gewerkt als o.a bedrijfsleider. Daarnaast heeft hij ook een tijd als taxi chauffeur rond gereden waar hij hele leuke verhalen over wist te vertellen. Overigens is het ook wel erg leuk om te zeggen dat Henk bij de laatste 36 van Masterchef zat, jammer genoeg is hij net niet door gegaan naar de shows. Maar het feit dat hij daar aan mee heeft gedaan zegt dus al wel dat hij een super kok is ????

Helaas kent het leven van Henk ook een wat mindere kant. Hij is namelijk van 2006 tot 2009 verslaafd geweest aan cocaïne. Gelukkig is hij daar heel goed uitgekomen met hulp en is hij tegenwoordig zelf motivatie trainer voor verslaafden en heeft hij pas in de Human Libary verteld over zijn eigen leven.

Het menu

Het menu bestond uit de volgende dingen:

Ik kan natuurlijk een heel verhaal vertellen wat het nu precies allemaal was maar foto’s zeggen vaak meer dan woorden toch? Dus bij deze wat foto’s met een korte uitleg van deze heerlijk gerechten.

Allereerst het voorgerecht die bestond uit diverse vis soorten. Verder had Henk wat brood geroosterd, een aioli en cocktailsaus en van een slager uit de buurt kreeg hij ook nog worst om als extra erbij te serveren.

Het hoofgerecht bestond uit kip cox au vin; kip met champignons, ui, knoflook, rode wijn (wild pig) en een zuur uitje erdoor.
Pulled pork die een aantal uur heeft gegaard.
Aardappeltjes en een salade van diverse groenten en azijn.
Hierbij werd de Merlot wijn (rood) geserveerd.

Als tussengerecht kregen we een kaasplankje wat bestond uit:
Morbier deze kaas heeft een aslaag, dit werd vroeger vaak gedaan als ze te weinig melk hadden en moesten wachten om het aan te vullen hierdoor kwamen er geen bacteriën op.
Daarbij lag ook een schapenkaas en een brebirousse kaasje wat een beetje vergelijkbaar is met brie. En natuurlijk een stuk brood, een speciaal broodje van de bakker.

Het nagerecht bestond uit Aardbeien met een brownie en sabyon saus. Dit sausje wordt gemaakt met suiker en eidooiers en het is echt heerlijk, zelfs beter als slagroom als je het mij vraagt.

Als afsluiter kregen we nog een espresso met wat chocolade hapjes als extra toetje.

Wat vonden wij er van?

Wij hebben een heerlijke avond gehad met heel veel lekker eten en vooral ook veel gezelligheid. Henk at namelijk met ons mee en daar zijn hele leuke gesprekken uit voort gekomen. Ik vind het concept van AirDnD echt een super concept want ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dit veel gezelliger vond om zo intiem aan een tafel te zitten en niet continue mensen om je heen te hebben.

Natuurlijk is een restaurant ook leuk en gezellig maar wil je een keer iets anders dan zou ik zeker eens bij AirDnD boeken voor een lekker diner. En ben je in de buurt van Nijmegen? Dan is eten bij Henk zeker een grote aanrader. Niet alleen vanwege zijn kookkunsten maar ook vanwege zijn gastvrijheid, gezelligheid en kennis van eten en Nijmegen. Bovendien heeft hij zijn uiterste best gedaan om bij de wijnen die ik had een geschikt menu te maken; kennis van zijn vak heeft hij dus zeker!

Henk wij willen je bedanken voor het lekkere etentje en komen zeker nog een keertje terug.

 

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

1 Comment on Airdnd – Bring your own wine

  1. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...