My Posts

Afvallen met het proteïnedieet

Afvallen met het proteïnedieet

We weten allemaal wel dat afvallen niet altijd zonder slag of stoot gaat en dat het zeker niet makkelijk is. Maar er zijn wel mogelijkheden die je net dat eerste zetje kunnen geven om in de juiste flow te komen, bijvoorbeeld een proteïnedieet. In dit artikel lees je er meer over…

*Advertorial* 

Het proteïnedieet

Het proteïnedieet, ook wel een eiwitdieet genoemd, is een goede manier om van je overtollige kilo’s af te komen. Door het volgen van een proteïnedieet, zoals het Proday dieet, krijg je goede voedingsstoffen binnen. Je lichaam gaat juist de opgebouwde vetreserves aanspreken en geen nieuwe reserves opbouwen waardoor je dus afvalt.

Proteïnedieet makkelijker vol te houden

Het voordeel van een proteïnedieet is dat dit dieet relatief ‘makkelijk’ vol te houden is, omdat je geen hongergevoel krijgt. Je hebt vijf tot zes eetmomenten op een dag, waarbij je kleinere porties proteïnerijke producten eet. Uiteraard gaat het afvallen nog altijd niet vanzelf en moet je er zeker dingen voor doen, maar vooral voor laten, maar zonder het constante hongergevoel gaat het een stuk eenvoudiger.

Geen verlies van spiermassa

Een ander bijkomend voordeel van een proteïnedieet is het feit dat je geen spiermassa verliest. Nee, je bouwt juist spieren op. Met een proteïnedieet werk je aan een gezonde en fitte uitstraling en dat willen we allemaal toch?

Nieuwe, gezonde levensstijl aanmeten

Het mooie van een proteïnedieet is dat je echt leert hoe je een gezondere levensstijl kunt ontwikkelen. En het allermooiste is dat ook wanneer je je streefgewicht hebt bereikt, deze nieuwe en gezonde levensstijl vol te houden is. Dus geen jojo-effect, nee je gewicht blijft stabiel en dat zonder jezelf uit te hongeren.

Op een gezonde manier je streefgewicht bereiken

Dankzij het proteïnedieet leer je echt om gezonde producten en voedingsstoffen tot je te nemen en dit doe je allemaal in fasen. Tijdens de eerste fase nuttig je bijvoorbeeld alleen maar eiwitmaaltijden en laat je koolhydraten en vetten achterwege. Gedurende de tweede fase ga je de eiwitmaaltijden die je ’s avonds eet, vervangen door de gewone maaltijden die bestaan uit groente, vlees of vis. Bij fase drie mag je langzaam weer koolhydraten en suikers aan je voeding toevoegen en bij de vierde fase ga je weer volledig over op een normaal voedingspatroon. Je bent, als het goed is, gewend aan je nieuwe eetpatroon waarbij de koolhydraten, eiwitten en vetten met elkaar in balans zijn waardoor je gewicht niet schommelt en dus stabiel blijft.

* Dit artikel betreft een advertorial
<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...