hotspots restaurants

Bijzondere tapas eten bij Corendon Hotel

Bijzondere tapas eten bij Corendon Hotel

Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn moeder naar Amsterdam geweest om daar te genieten van een heerlijk middagje bijzondere tapas eten in het Corendon Hotel, waarom het bijzonder is? Dat kan je lezen in deze blog…

Na toch wel een eindje reizen kwamen we aan in het Corendon Vitality Hotel Amsterdam. Een prachtig ogend hotel met een mooie lobby en een prachtig restaurant met een mooie bar waar men ook nog wat kan drinken.

tapas corendon

We werden vriendelijk ontvangen door een gastheer die ons vertelde hoe het in zijn werk gaat. De Tapas die hier worden aangeboden zijn Mediteraanse Tapas dus lekker “anders dan anders”. De werkwijze is ook iets anders dan dat ik zelf gewend ben bij de meeste Tapas Restaurants. Zo krijg je een lijstje waarop de gerechten staan die je krijgt, per ronde krijg je 4 en in de eerste ronde 5 gerechten, 3 rondes. De 4e ronde mag je uit alle gerechten zelf nog een keuze maken.

tapas corendon 8

Per ronde zit er ongeveer 10 minuten tussen en als je er langer tussen wilt laten dan is dit ook mogelijk als je dat van te voren aangeeft. Ook brengen ze een mandje met stokbrood en aioli.

tapas corendon 3

De eerste ronde die we kregen bestond onder andere uit een heerlijk soepje, patatas bravas met een heerlijk tomaten sausje en mayonaise eroverheen, gegrilde paprika, tortilla’s en olijven. Alles vonden we stuk voor stuk heerlijk en we hebben enorm genoten van de eerste ronde.

tapas corendon 1tapas corendon 2

 

Ook ronde 2 was helemaal top al moet ik eerlijk zeggen dat ik niet fan ben van de artisjokken maar mijn moeder vond ze erg lekker en daarvoor in de plaats kreeg ik een extra kippenvleugeltje, waar ik dan weer enorm van hou ???? En de kaaskroketjes waren mijn ultieme favoriet, heerlijk zeg ???? tapas corendon 4

En uiteindelijk was het tijd voor ronde 3 waarbij men al waarschuwde dat dat de “zwaarste” zou zijn. En dit klopte ook, het bestond uit gebakken inktvisringen, gehaktballetjes, tapenade van kip en walnoot en een peper tapenade. Deze gerechten waren ook enorm lekker en daarna zaten we zo vol dat we niet meer voor de vrije keuze ronde zijn gegaan.

tapas corendon 5

Wat ik leuk vind aan dit concept is dat je zelf niet hoeft te kiezen de eerste 3 rondes en dat je daardoor dus ook alles proeft, normaal gesproken als ik zelf moest kiezen dan had ik bepaalde gerechten misschien niet eens gekozen terwijl toch alles echt enorm lekker was. Het fijne van dit restaurant vind ik dat je ook in de keuken kunt kijken en ziet wat de koks aan het doen zijn.

Naast de gewone Tapas is er ook een mogelijkheid om een ladies day te boeken van maandag tot donderdag van 12 tot 17 waarbij je voor 25 euro kunt genieten van de Tapas en daarnaast gebruik kunt maken van de spa facaliteiten in het hotel. Wanneer je een keer in de omgeving van Amsterdam bent dan is het Corendon Vitality Hotel zeker een aanrader want naast de Tapas hebben ze ook nog eens op zondag een AY Tea en daarnaast diverse lekkere gerechten op hun kaart. En om het helemaal compleet te maken is de spa natuurlijk ook een aanrader.

Ben jij weleens in het Corendon Vitality Hotel geweest? En ben je ook benieuwd naar de mediteraanse tapas?

Liefs Kelly

 

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...