My Posts

Allerhande familiebox

Allerhande familiebox

Sinds kort heeft de Albert Heijn iets nieuws: de allerhande familiebox. Bij deze box kan je met het hele gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) genieten van maaltijden met verse ingrediënten. Wij mochten de box uit testen, zal het een succes zijn of zijn wij niet zo enthousiast?

Naast de allerhande familiebox heeft de Albert Heijn sinds kort ook de Allerhande inspiratiebox waarbij je voor 2 personen verrassende gerechten ontvangt, omdat ik een gezin heb wilde ik dus graag eens de familie box uit testen.

Voordat je definitief besteld kan je 3 gerechten zelf kiezen voor de week later. Albert Heijn bied 4 verschillende gerechten aan, als er dus iets tussen zit wat je niet lekker vind kan je die laten vervallen. Dit vond ik zelf al een plus punt aangezien ik hier thuis kinderen heb die niet altijd heel makkelijk zijn met eten (mijn man trouwens ook niet haha). Ik heb daarom dus ook samen met de kinderen een keus gemaakt, verrassend vond ik het dat ze niet kozen voor de hartige taart maar voor de 3 andere gerechten. Na het kiezen van je gerechten druk je op bestel en kan je aangeven wanneer het bezorgd moet worden, ideaal want dit kan dus ook s’avonds en bovendien wordt het gratis bezorgd en kun je eventueel nog anderen boodschappen toevoegen bij je bestelling.

Levering / Kwaliteit 

De levering van de producten was ook op de aangegeven avond, ik kreeg zelfs een sms berichtje ongeveer een half uur van te voren waarbij er aangegeven werd hoe laat de bezorger er ongeveer zou zijn en ook dat was exact op tijd. Toen de box binnen kwam waren mijn kinderen gelijk enthousiast, vooral door de 2 geleverde toetjes die er als extraatje bij zaten. Maar ook ik werd erg enthousiast van al het lekkers wat ik in de box zag:

aller-hande-familie-box

Er zat een recepten boekje bij met alle recepten van die week zodat je precies kon zien wat waarbij hoorde en hoe je alles moet bereiden. De kwaliteit van de producten zag er goed uit en de houdbaarheidsdatum was ook prima. Uiteindelijk heb ik een aantal gerechten een paar dagen laten liggen en zelfs toen was de kwaliteit van de groentes etc nog erg goed, dat is een zeer groot pluspunt!

De gerechten 

Het eerste gerecht wat wij gingen maken was “Kipreepjes met gepofte aardappel en rauwkost”. Een gerecht wat heel makkelijk te bereiden is en binnen 25 minuten op tafel staat. Gepofte aardappel hadden mijn kinderen nog nooit gehad dus dit vonden ze wel wat “vreemd” maar uiteindelijk hebben ze er heerlijk van gesmuld. Het enigste “minpuntje” is dat mijn man wel ietsjes meer kipreepjes erbij had gewild maar dan moet ik ook eerlijk bekennen dat wij wel erg gek zijn op vlees vooral in dit soort gerechtjes. De smaak was top en ook de salade die er bij zat was echt super lekker.

aller-hande-familie-box-3aller-hande-familie-box-4

Thaise Tofuroerbak met komkommer, tomaat en ananas 

Over dit gerecht had ik zelf mijn “twijfels” ik had namelijk nog nooit tofu gehad en vond het er altijd maar uit zien als een “smerig goedje” als ik eerlijk ben. Maar daar ben ik volledig van afgestapt want jeetje wat was dit gerecht heerlijk! De combinatie van alle smaken samen mmmmmm.
Ik denk toch wel de lekkerste van de 3 gerechten in de allerhande familie box. Ook mijn dochter riep “oh mama wanneer gaan we dit weer eten? Dit gerecht had ook chili saus er in maar gelukkig was dit een wat zoetere variant want mijn kinderen en man zijn niet zo gek op pittig eten.

aller-hande-familie-box-2

Penne met gehaktballetjes in home made saus

Dit gerecht heb ik als laatste gemaakt. Ik heb de gehaktballetjes wel gehalveerd zodat ze iets sneller klaar zouden zijn ik heb ook iets minder spinazie gebruikt omdat ik al “bang” was dat de kinderen niet zo enthousiast zouden zijn en ik bleek gelijk te hebben want er werd flink gevist toen het gerecht op tafel stond. Achteraf zag ik ook de opmerking onderaan bij het recept staan dat je de spinazie ook mee zou kunnen pureren in de saus, volgende keer dus beter opletten.
Ook dit gerecht was wederom erg lekker al ziet het er iets minder “smakelijk” uit op de foto. Mijn dochter noemde de saus een beetje als een “babyhapje” maar ze vond het, net als de rest van het gezin, enorm lekker.

aller-hande-familie-box-1

Conclusie:

Ik moet zeggen dat dit toch wel super handig is: je besteld een pakket en binnen een paar dagen wordt het aan huis geleverd, bovendien maak je zo nog eens wat andere gerechten dan wat je normaal misschien zou doen. De smaken zijn erg lekker en er wordt ook goed rekening gehouden met de kinderen zo zijn de gerechten niet te pittig of te kruidig en staan er onderin nog tips om het gerecht nog “kindvriendelijker” te maken. Mijn gezin heeft er enorm van gesmuld en ook ik was enorm enthousiast. De bereidingstijd valt ook reuze mee gemiddeld ben je er zo’n 20 – 30 minuten mee bezig en dat vind ik wel te doen.
Ik kan deze box dus ook zeker aanraden voor gezinnen, ons gezin had er ook genoeg aan met 2 volwassenen en 2 kinderen ( 4 en 6 )

De allerhande Familiebox biedt drie gevarieerde en verse maaltijden voor vier personen en kost €49. Benieuwd naar wat voor gerechten ze nog meer hebben of meer informatie? Kijk dan op:  ah.nl/allerhandebox.

Kende jullie de allerhande box al?

liefs-kelly

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...