Zoals ik op Facebook al had aangegeven ben ik er even niet geweest i.v.m ziek zijn. Ik heb te kampen met een flinke luchtweginfectie. Toch had ik beloofd voor 1e kerstdag een toetje te maken dus daar ben ik mee aan de slag gegaan, het recept deel ik graag met jullie..

Het is een ijstaart die niet zo heel gezond is qua ingrediënten maar dat hoeft niet altijd toch? Af en toe mag je best genieten.

Wat heb je nodig?

  • Een pak bokkenpootjes
  • 500 ml slagroom die je zelf kan kloppen
  • 2 zakjes klopfix
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 250 ml melk
  • + – 7 kerstkransjes (merinques, in de smaak naar keuze, ik had aardbei en vanille)
  • Eventueel versiersels zoals vlokken, nootjes etc.

 

Bereiding:

  • Halveer de bokkenpootje en leg die op een met bakpapier beklede springvorm en druk ze wat aan

ijstaart 1

  • Klop de slagroom met de vanille suiker goed stijf

ijstaart 2

  • Klop de melk met de 2 zakjes klopfix ongeveer 5 minuten tot het een steviger mengsel wordt.

ijstaart 3

  • Verkruimel de meringue kerstkransjes door het melk mengsel, dit mogen best wel wat grovere stukken zijn.
  • doe de slagroom bij het melk mengsel en roer het voorzichtig door elkaar

ijstaart 4

  • Doe het mengsel over de bokkenpootjes heen en strijk het glad.

ijstaart 5

  • Decoreer het met versiersels naar wens: ik koos voor chocolade vlokken

ijstaart

 

Zet hem vervolgens een nacht in de vriezer (bij voorkeur 24 uur) en haal hem ongeveer 20 minuten voor het aansnijden uit de vriezer zodat hij al wat zachter wordt…

Rest mij nog 1 ding te zeggen: Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen met veel liefde, gezelligheid en onthoud: genieten mag best een keer 😉

feestdagen

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge