Recepten, recepten diner, recepten lunch

Gevulde Portobello

Gevulde Portobello

In de verse oogst box die ik heb gehad zaten ook portobello’s. We eten ze eigenlijk bijna nooit maar ik weet dat een gevulde portobello best wel lekker is. Daarom heb ik een heerlijk gerecht gemaakt waar iedereen hier thuis van heeft gesmuld en waarvan ze nog dagelijks vragen wanneer we ze weer eten.

Eerlijk gezegd was ik een beetje bang dat mijn kinderen ze niet zouden lusten maar zelfs zij waren fan van de gevulde portobello.Ik ben daarom ook blij dat ze in de Verse Oogt box zaten want nu konden we het mooi eens uitproberen.

Ingrediënten voor +- 4 personen

  • 6 – 8 portobello’s (min kinderen hadden er aan 1 genoeg maar volwassenen zullen er wellicht 2 lusten)
  • 1 Puntpaprika
  • 1 klein bakje creme fraiche
  • Een half zakje geraspte kaas
  • peper, zout, knoflook kruiden

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 160 – 170 graden
  • snijd de “steel” uit de portobello’s en maak de portobello’s  schoon met een keukenpapiertje met eventueel wat citroensap.
  • snijd de puntpaprika fijn in kleinere stukjes
  • Vul de portobello met de puntparika
  • Maak een sausje van de creme fraiche met de peper, zout en knoflook kruiden.
  • Schep het sausje van creme fraiche in de portobello
  • Strooi de geraspte kaas over de gevulde portobello
  • Zet de gevulde portobello’s in de oven en bak hem in ongeveer 15 minuten tot de kaas goed gesmolten is.

Tip: Serveer met gebakken aardappeltjes en een lekker stukje vlees. Je kan er ook voor kiezen om de portobello te vullen met bijvoorbeeld gehakt of andere groentesoorten.

Hou jij ook van gevulde portobello?

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...