My Posts

Reinigen met de C9 Kuur

Reinigen met de C9 Kuur

Ik had het al aangegeven op facebook dat ik begin dit jaar een C9 kuur heb gedaan. Nu heb ik eindelijk de tijd om te vertellen hoe ik het heb ervaren. Is het me goed bevallen of was het 1 grote flop? Ik vertel het je graag..

December was voor mij echt een maand waarin ik alle teugels los liet, nou ja niet helemaal maar ik snoepte wel te veel. En die snoep, koek, taartjes en andere lekkere dingen zorgden er ook voor dat ik weer een beetje een “suikerverslaving” kreeg en steeds meer snakte naar zoetigheid. Omdat ik van de 9 daagse C9 kuur goede dingen had gehoord dacht ik: ik ga het proberen om van mijn verslaving af te komen…

Het pakket

Het pakket wat ik ontving bestond uit:

– Forever Aloe Vera Gel (2x 1 liter) : Stimuleert de spijsvertering
– Forever Lite Ultra, ik koos vanille maar er is ook chocolade: Een shake rijk aan vitaminen, mineralen en 24 gram eiwit per portie
– Forever Garcinia Plus : Vet wordt minder snel omgezet in vetweefsel en helpt de eetlust te verminderen
– Forever Therm: plantenextracten en vitaminen die bijdragen aan het metabolisme
– Forever Fiber: een stick die je op moet lossen in water, het zijn oplosbare vezels.
– Meetlint
– Clean 9 werkboek
– Forever Shaker

Een compleet pakket dus.

Dag 1 en 2

Dag 1 en 2 van de C9 kuur zijn het zwaarste hierbij mag je namelijk 3 x op een dag aloë vera gel (120 ml per keer), de supplementen en tijdens de lunch 1 shake aangemaakt met water, vetvrije amandel melk of soja / kokos melk. Daarnaast mag je eventueel wat groenten vanuit de tussendoortjes lijst kiezen die je tussendoor kunt eten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar toch wel gebruik van heb gemaakt want helemaal niks binnen krijgen vind ik toch wel wat lastig, al zijn de supplementen wel ondersteunend en onderdrukken ook echt wel het honger gevoel.
Wel had ik het de eerste 2 dagen verschrikkelijk koud. De aloë vera gel vond ik trouwens goed te doen, ik kreeg al van mensen opmerkingen dat het zo ontzettend smerig was maar ik vond het goed te doen. Niet lekker maar kreeg het wel weg.

Dag 3 t/m 9

Na de 2e dag werd het al wat makkelijk want die dag hoef je nog maar 1 x de aloë vera gel en mag je 2 x een shake en 1 gezonde maaltijd van +- 600 calorieën eten. Er staan wat lekkere recepten in waar je je aan kunt houden maar je mag hierin ook zelf wat bedenken als het maar een gezonde en verantwoorde maaltijd is. Ook deze dagen ben ik weer goed doorgekomen en vanaf dag 4 merkte ik dat ik ook echt wel weer wat meer energie kreeg bovendien sliep ik deze dagen ook echt als een roosje.

Bewegen

Bij het C9 programma wordt er geadviseerd om minimaal 30 minuten wat aan (matige) beweging te doen. Ik moet eerlijk bekennen.dat ik dat niet iedere dag heb gedaan omdat ik er niet altijd veel tijd voor heb gehad. Ook over het stukje bewegen staat in het boekje uitleg over hoe je het het beste kan aanpakken en wat je zoal kunt doen.

Resultaat

Maar ja nu mijn resultaten, daar zul je vast benieuwd naar zijn…
Ik moet als eerste zeggen dat ik inderdaad van mijn suiker verslaving weer af ben gekomen, wel met moeite want de eerste dagen heb ik het extreem koud gehad en ook wel wat hoofdpijn maar daarna ging het de goede kant op. Het doel van de C9 kuur is niet specifiek afvallen maar vooral het reinigen van je lichaam toch ben ik wel afgevallen:

  • – 3,5 kg in gewicht
  • – 5 cm in de taille
  • – 2 cm bovenbenen
  • – 2 cm heupen

Een resultaat waar ik wel blij mee was, dan heb ik er toch iets aan over gehouden ????

Wat vind ik ervan?

Ik vond de C9 kuur goed te doen alleen de eerste dagen heb ik wat “bijwerkingen” ervaren. Ik heb nagenoeg geen honger gehad en ben ook echt weer even gereset qua suikerverslaving, en dat was mijn voornaamste doel.
Natuurlijk is het feit dat ik wat ben afgevallen ook mooi meegenomen maar dat moet niet de reden voor je zijn om de kuur te beginnen. Je moet het meer zien als een reiniging en het resetten van je lichaam om daarna weer op een gezonde tour verder te gaan. Dat is mij overigens ook gelukt en ik volg nu vol goede moet het MKBM online programma. Ik ben qua kilo’s een halve terug aangekomen, maar dat is ook wel logisch aangezien ik daarna in plaats van shakes weer gewoon ontbijt en lunch ging eten.

Mocht je nu zoiets hebben van: mmm misschien is het ook wel wat voor mij? Je mag me altijd mailen : info@healthy-kelly.nl  voor meer informatie of stuur een privé bericht op facebook 

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...