Dit is een simpel maar o zo lekker visgerecht met Dorade (zeebrasem). Vis bereiden is helemaal niet eng of moeilijk. De oven doet het werk voor je bij dit recept.

Ingrediënten voor 2 personen

2 Dorades

1 scheutje olijfolie

1 grote venkelknol

2 el Griekse yoghurt

3 dille stengels

1 handvol granaatappelpitjes

peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Leg de vis in een ovenschaal, giet de olijfolie erover en bestrooi met peper en zout.
  3. Zet de ovenschaal in de oven en bak dit ongeveer 25-30 minuten, afhankelijk van de grootte van de vis. (Als je een vin er makkelijk van af kunt trekken is de vis gaar).
  4. Snijd ondertussen de venkel met een mandoline in superdunne plakken.
  5. Doe de yoghurt in een kom. Haal de blaadjes dille van de stengels en hak dit fijn. Roer dit door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de venkel door de yoghurt.
  7. Haal de dorades uit de oven en leg ze op de borden. Doe de venkelsalade erbij en bestrooi de salade met wat granaatappelpitjes.

Eet smakelijk! En geniet van de Dorade uit de oven 🙂

Kijk voor meer gerechten van Hanneke op haar Website  en Facebookpagina 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge