My Posts

Hier ben ik weer, we gaan er weer voor! – Nomobese

Hier ben ik weer, we gaan er weer voor! – Nomobese

Waarschijnlijk is het je wel opgevallen? Al eventjes is het heel rustig op mijn blog. Ik was wel op facebook aanwezig. Maar voor een blog moet ik meer tijd vrij maken en die tijd had ik niet echt. Hoe dat nu precies zit? Waarom ik er even doorheen zat? En hoe ik nu weer aan mezelf ga werken met hulp van Nomobese lees je in deze blog. Ik kan ook jullie hulp goed gebruiken, help jij mij mee?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de afgelopen weken waren niet geheel makkelijk voor mij. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met omstandigheden in de familie. Ik wil daar niet teveel op in gaan vanwege privacy redenen maar ik heb me veelal ingezet als Mantelzorger. En dan niet vanwege ouderdom of iets dergelijks maar vanwege psychische klachten waardoor iemand niet goed voor zichzelf kon zorgen. Ik doe dit met liefde voor deze persoon maar dat zorgt er wel voor dat ik even soms pas op de plaats moet nemen en dus niet alles tegelijk kan doen.

Dit is dus ook 1 van de redenen geweest waardoor het even wat rustiger is geweest op mijn blog. Was ik niet aan het werk of bij mijn gezin dan was ik wel bezig met dingen regelen voor mijn familielid. Inmiddels is dat weer aardig op de rit en ben ik bezig om alles helemaal in balans te krijgen want qua werk ben ik ook nog een beetje op zoek naar balans. Al moet ik zeggen dat dit de beste beslissing is geweest om een nieuwe baan aan te gaan. Ik zit hier echt op mijn plek en kan helemaal mijn ei kwijt.

Beter voor mezelf zorgen

Door de omstandigheden in mijn privé situatie ben ik er achter gekomen dat ik toch ook echt beter voor mezelf moet gaan zorgen. En hoewel ik vorig jaar was begonnen met Nederland Slank heb ik dat helemaal laten versloffen. Ik had er gewoon geen zin meer in om dingen die ik wel graag eet niet meer te mogen en geen “eigen keuzes” meer te maken. Ik ben wat dat betreft heel zwak, ik weet het, maar ik kon het gewoon even niet meer.

Ik ben na gaan denken wat ik dan wel wil. Om eerlijk te bekennen zijn dat ook een aantal weken Cambridge Shakes bij komen kijken. Ik voelde me zwak dat ik dat ging doen en durfde dat niet met jullie te delen. Toch had ik dat even nodig als “back on track”. 3 producten per dag en daarnaast wel een aantal gram groenten en vlees per dag. Dit ging eigenlijk best lekker. Totdat mijn lichaam begon te protesteren. Ik werd heel moe en mijn nieren begonnen wat tegen te werken. Overigens wil ik even heel duidelijk benadrukken dat dit NIET door Cambridge kwam, aldus de arts, maar echt door de stress en alles eromheen. Mijn lichaam heeft meer nodig en dat heeft me doen besluiten om gewoon normaal te gaan eten.

Nomobose

Maar normaal eten? Hoe gaan we dat weer doen? Want tja eerlijk is eerlijk ik heb teveel dingen geprobeerd de afgelopen maanden. Daarom zei de huisarts dat het verstandig was om een diëtiste in de arm te nemen. Ik volgde al een tijdje Nomobese via facebook en dacht: is dit misschien wat ik nodig heb? Een totaal programma met sport, spiersystemen en een diëtiste, kortom: een stok achter de deur. Na een gesprek met Hans van Nomobese heb ik de knoop doorgehakt en besloten dit te gaan doen.

Ik heb een intake gehad bij Nomobese met Gerarda waarbij ik werd gewogen en gemeten. Daarnaast gaf ze me uitleg over de spiersystemen (binnenkort meer hierover) en gaan we binnenkort mogelijk ook beginnen met het Lymfesysteem. Gelijk daarna had ik een afspraak met de diëtiste. Zij heeft samen met mij gekeken naar een juist plan voor mij en ik moet eerlijk bekennen: ik ben zo blij dat ik weer gewoon eet. Dit wil ik gewoon gaan volhouden en hoewel ik weet dat het dan waarschijnlijk iets langzamer gaat weet ik wel dat ik dit ECHT ga volhouden.

100 dagen

Inmiddels heb ik ook al mijn eerste behandeling op het spiersysteem gehad waarbij je als het ware een soort van stroomschokjes krijgt op je spieren. En heb ik een sport training gehad die erg pittig was en waarbij ik na 3 dagen nog moeilijk liep. Maar dit was zo lekker!!! Dit heb ik echt even nodig gehad gewoon een stok achter de deur en trainen met een trainer en mensen die hetzelfde doel hebben.

Honderd dagen, zolang duurt mijn programma bij Nomobese. In die 100 dagen ga ik flink knallen en proberen  zoveel mogelijk gewicht te verliezen of in ieder geval strakker in mijn vel te komen. Echt een doel voor die 100 dagen heb ik nog niet gesteld maar in ieder geval wil ik wel een aantal kilo kwijt want de 100 dagen stoppen vlak voordat we op vakantie gaan. Het zou toch mooi zijn als ik met de hulp van nomobese nog een paar kilo kwijt kan raken? Ze hebben aangegeven dat het gemiddelde zo rond de 500 gram per week zit, daar ben ik al heel tevreden mee.

Slecht voorbeeld

Ik besef dat ik een “slecht” voorbeeld ben geweest als het aankomt op afslanken. Ik ben wat dat betreft een echte jojo en ook echt zoekende geweest naar datgene wat voor mij werkt. Maar tegelijkertijd weet ik dat er genoeg vrouwen en mannen zijn die hetzelfde probleem hebben. Daarom wil ik gewoon altijd eerlijk blijven tegen jullie. Misschien vinden jullie me nu wel raar? Of vind je dat ik slecht ben voor mijn lichaam? En dan kan ik eigenlijk alleen maar zeggen: ja je hebt gelijk! Ik ben heel slecht geweest voor mijn lichaam en daarom is het goed dat de huisarts mij erop heeft gewezen dat ik weer “gewoon” moet doen.

Dat Nomobese mij onder “strenge” controle houd en me begeleid op de punten die ik op het moment nodig heb vind ik heel erg fijn. Van jullie kan ik soms ook wel een schop gebruiken dus denk je: he volgens mij gaat het niet echt lekker, geef me dan vooral een hele harde schop! Uiteindelijk moet ik het zelf doen en moet ik me bewust worden van mijn valkuil (stress).

Binnenkort lees je hoe het mij vergaat… En natuurlijk volgen er nog meer leuke blogs.
Wil je alvast meer informatie over  Nomobese kijk dan op de website van Nomobese 

* Voor nomobese ga ik om de 2 weken een blog schrijven over mijn vorderingen.

 

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...