lifestyle food

Wil jij ook barbecuen als een pro?

Wil jij ook barbecuen als een pro?

Ik vertelde al eens dat bij ons op de barbecue eigenlijk vaak alleen worstjes, hamburgers, kipfilet etc gemaakt wordt. Even lekker kruiden en bakken maar. Daarom werd het hoog tijd om eens een bbq workshop te gaan volgen. Barbecuen als een pro? Dat zag ik wel zitten. Daarom ging ik vorige week in samenwerking met Weber en Coolblue naar Baarn voor een barbecue workshop. Maar of ik nu ook een pro ben? Je leest het in mijn blog en natuurlijk geef ik ook wat heerlijke tips…

Mijn man was eigenlijk nooit van barbecuen op kolen. Hij vond dat maar een “gedoe”. Daarom werd er bij ons snel gekozen voor een elektrische of gas barbecue. Als ik begon over een kolen barbecue dan moest hij daar niks van weten. Toch is hij overstag gegaan toen hij bij de buurman zag hoe makkelijk het wel niet ging. Toen het vlees ook nog eens overheerlijk bleek te zijn wilde hij voortaan ook wel op kolen bakken. En zo kwam ineens de Weber Original Kettle 47  in huis en barbecuen wij voortaan op kolen.

Barbecuen als een pro

In samenwerking met Coolblue en Weber mocht ik een barbecue workshop gaan volgen. Barbecuen als een pro dat zag ik namelijk wel zitten. Mijn man is altijd het type van een biertje en bakken maar. Niks bijzonders gewoon standaard. Terwijl ik het juist leuk vind om wat meer uit te pakken. Omdat ik niet goed weet hoe ik dat moest doen met vlees etc deed ik dat dus vaak met salades. Maar met de workshop van Coolblue en Weber hoopte ik iets meer tips te krijgen.

Vorige week zondag was het zover. Ik ging in mijn eentje richting Baarn waar de barbecue workshop werd gegeven. Bij een sjiek kasteel Hooge Vuursche kwam ik aan en liep daar naar binnen. Ik voelde me wat ongemakkelijk in mijn spijkerbroek tussen al die sjieke gasten. Gelukkig bleek het in het gebouw er naast te zijn en viel ik niet meer zo uit de toom met mijn spijkerbroek.

We werden ontvangen door een aantal “Grill masters” van weber waaronder een deelnemer van het TV Programma Grillmasters die uiteindelijk de 2e plaats had behaald. Het waren allemaal vriendelijke heren die vol passie vertelde over het barbecuen. Barbecuen als een pro is echt aan hun besteed. Zij hadden voor ons als een heerlijk broodje klaar gemaakt als voorafje. Daarna was het echt tijd om aan de slag te gaan.

Zelf barbecuen als een pro

Het was tijd om zelf te gaan barbecuen als een pro. We moesten groepjes van 6 maken en ik koos heel bewust voor en groepje met allemaal mannen. Tenslotte zijn dat vaak de echte pro’s toch? Dat ik niet zo’n pro was daar kwamen we al heel snel achter. We waren nog geen vijf minuten bezig en ik sneed al in mijn vinger. Tja alles in de gaten willen houden en snijden met een redelijk bot mes gaat niet goed samen. Al was het in dit geval wel heel erg fijn dat het een redelijk bot mes was anders was ik waarschijnlijk een stukje vinger kwijt geweest…

Nadat de ober netjes een pleister om mijn vinger had gedaan was het tijd om verder te gaan. Inmiddels hadden de mannen de groenten al gesneden en het op de barbecue gelegd. Ook de zoete aardappelen zaten al in de barbecue met de deksel erop zodat ze goed kunnen garen.

Ondertussen werd ook de koolvis klaar gemaakt. Dit moesten we klaar maken op een plankje aangezien vis natuurlijk vrij snel uit elkaar valt. Het werd ingesmeerd met honing en vervolgens gekruid. Door middel van diverse recepten konden we precies zien hoe lang iets op de barbecue moest en wat je stap voor stap moet doen om het beste gerecht te krijgen.

Smullen en weer verder…..

Tussendoor werd er natuurlijk gesmuld van de gerechten die we hadden gemaakt. Dit hoort tenslotte ook bij als je gaat barbecuen als een pro. Het was heel leuk om met zijn allen de tafel te dekken en te genieten van de gerechtjes die we hadden gemaakt.

Daarna was het weer tijd om verder te gaan. Er stond een biefstukje op het menu die we gingen barbecuen. Vervolgens gingen we stukjes peer insmeren met honing en deze gingen even kort op de barbecue. De plakjes peer werden op de biefstuk gelegd om daarna nog een stukje gorgonzola erop te leggen en dit te laten smelten op de barbecue. Ik had mijn twijfels over dit gerecht maar ik kan je zeggen: het was heerlijk.

Ook hadden we ondertussen de camembert in een speciaal bakje gedaan om het te smelten. Toen dit gesmolten was konden we dit heerlijk eten door stukjes nacho erin te dippen en te genieten. Echt HEERLIJK! en zeker een aanrader..

Toetje

Het nagerecht is vaak of wat fruit of een ijsje als wij gaan barbecuen. Maar wil je echt barbecuen als een pro dan moet je natuurlijk een toetje vanaf de barbecue serveren. Nu kende ik wel een banaan in folie en dan met gesmolten chocolade. Dat is natuurlijk wel een beetje standaard. Daarom werd er door de Weber experts gekozen om een zoete pizza te maken. En ik kan je verklappen: dat is echt super lekker! Je hebt hiervoor wel een pizza steen nodig, die heb ik inmiddels ook aangeschaft dus binnenkort kun je waarschijnlijk een heerlijk recept van mij terug lezen op mijn blog…

Nadat we het toetje met smaak hadden opgegeten was het tijd voor de uitreiking van de certificaten. Zal ik nu kunnen barbecuen als een pro? Ik had in ieder geval heel veel geleerd. Ondanks dat ik al gelijk begon met in mijn vinger snijden had ik gelukkig toch ook mijn certificaat verdiend. En samen met een goodiebag kon ik tevreden naar huis. Het was een geweldige middag waarvan ik enorm veel heb geleerd en waar ik echt van heb genoten. Ik kan niet wachten om op mijn eigen Weber Original te gaan barbecuen als een pro.

Heb jij nog een lekker recept voor op de barbecue?

Advertisement

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...