reviews food reviews

BBQ'en met de Grillerette Barbeqool – Onze ervaring

BBQ’en met de Grillerette Barbeqool – Onze ervaring

Wat is het toch weer een heerlijk weer! En bij heerlijk weer begint het bij mij altijd te kriebelen om de Barbecue aan te steken. Helaas zorgt dit ook voor wel wat “rotzooi” en het schoonmaken van de barbecue is vaak maar een rotklusje. Pas geleden ontving ik de Grillerette Barbeqool waarbij me werd beloofd dat het allemaal ietsjes makkelijker zou worden en je zou zelfs rookvrij kunnen barbecuen. Maar is het echt zo makkelijk? Ik ging de uitdaging aan en vertel je wat onze ervaring is.

Toen ik de Grillerette Barbeqool ontving en hem uitpakte was het me al gelijk duidelijk dat je niet moeilijk hoeft te doen met stekkers etc. Het is namelijk een apparaat wat werkt op batterijen die de ventilator laten werken. Daarnaast is er een bakje voor de aanmaak gel en een bakje voor de kolen, zo lijkt het ook net op een echte barbecue.

Eerste gebruik

Tijdens het eerste gebruik was het even goed de handleiding lezen maar eigenlijk spreekt het voor zich. We waren wel in het begin wat zuinig met de aanmaakgel waardoor het vrij snel weer uit ging. Maar toen we wat meer aanmaakgel erin deden ging het prima. De kolen werden erop gezet , de bakplaat erop en binnen 3 minuten konden we lekker gaan bakken. Door de ventilator kun je hem harder en zachter zetten: ook erg fijn, al is het even zoeken wat de beste stand is.

Onze ervaring

Mijn eerste reactie was: hé hij zou toch rookvrij zijn? Dat was namelijk niet het geval, er kwam best veel rook vrij. Toen ik in de naslag ging kijken die ik heb gehad stond erin dat het met het ROOSTER rookvrij is en dat je als je in het midden van de bakplaat vlees legt dit dus op de kolen kan komen waardoor het toch gaat roken. Ah oké dat was dus het probleem… Als je echt rookvrij wilt barbecuen dan is het rooster dus wel een aanrader.

Het bakken is wel heel makkelijk, het ruikt ook wel een beetje als een echte barbecue al is de geur niet overheersend en te sterk, wat je met veel barbecues wel hebt. Vlees is makkelijk te bereiden en is ook vrij snel klaar. Wat ik opvallend vind is dat het ook niet zo heel snel aanbrand, waarschijnlijk komt het ook omdat je zelf kan regelen hoe hard de Grillerette Barbeqool gaat.

Het schoonmaken gaat ook enorm makkelijk. Je laat de Barbeqool afkoelen, haalt de grillplaat eraf spoelt hem wat af en doet hem zo in de vaatwasser. Ook de opvang bak (die het vet opvangt) kan je in de vaatwasser doen. Voor de rest hoef je alleen maar een doekje over het apparaat te halen en de kolen weg te gooien en de bakjes af spoelen. Ik vind het super fijn dat hij zo makkelijk schoon te maken is.

Wij zijn heel tevreden met dit apparaat en inmiddels is hij al diverse keren aangezet met dit mooie weer. Wil je meer informatie over de Grillerette Barbeqool kijk dan op de site van Food & Fun  hij is onder andere verkrijgbaar bij de mediamarkt en Xenos.

* voor dit artikel heb ik een product ontvangen. Ik zal echter ten alle tijden eerlijk zijn over een product.
Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...