Als je kijkt naar het advies van het voedingscentrum dan geven ze aan dat voedingssupplementen niet nodig zijn. Een ander geeft weer aan dat het juist goed is om extra voedingssupplementen te gebruiken. Maar wat vind ik er van? Ik deel mijn mening graag met jullie…

Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik een jojo ben qua eten. Dan eet ik heel gezond en dan is het weer een tijdje ongezonder. Inmiddels probeer ik echt wel wat gezonder te eten. Toch merk ik dat ik zeker nog wel tekorten heb en dat is de reden waarom ik zelf wel aanvul met voedingsupplementen.

Genoeg in normale voeding?

De vraag is: zitten er genoeg vitaminen en mineralen? Het antwoord daarop is: ja meestal wel. Als jij iedere dag gezond eet met veel groenten en fruit dan kom jij vast wel aan genoeg vitamines en mineralen. Toch hebben sommige mensen wat extra nodig omdat ze zich anders niet goed voelen. Lusteloos met allerlei “vage” klachten.

Mijn mening is daarom ook dat je per individu moet kijken wat je nodig hebt en waar je baat bij hebt. Natuurlijk zal een personal trainer etc je adviseren om veel vitamines te nemen en natuurlijk ook genoeg eiwitten maar kijk ook echt naar je eigen situatie.

Welke voedingssupplementen?

De markt in voedingssupplementen is enorm. Eigenlijk zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet meer wat je moet pakken en waar je dit dan moet bestellen. Wat je kunt doen is googlen. Ben je bijvoorbeeld heel moe? Kijk dan even welk supplement daarvoor werkt. Heb je veel haaruitval en wil je daar iets aan doen? Google dan even wat je het beste daarvoor kunt pakken.

Natuurlijk begrijp ik dat je niet altijd zin hebt om te googlen naar voedingssupplementen, ik zou daar ook geen zin in hebben. Daarom is er een nog makkelijkere oplossing. Op de site Bodystore.nl kun je bij ieder voedingssupplement vinden waarvoor het is. Ook als je in de zoekbalk bijvoorbeeld vermoeidheid intikt komen daar producten uit die erbij passen.

Ik wil je wel het advies geven om jezelf niet helemaal vol te stoppen met voedingssupplementen. Het belangrijkste is natuurlijk genoeg en gezond eten maar zeker met de winter in aantocht kan een extra supplement om je wat fitter te voelen geen kwaad. Maar overdrijf niet….. Dat is nergens voor nodig. 

Facebook Comments

1 Comment on Hebben we voedingssupplementen echt nodig?

  1. Marchealthy
    7 november 2018 at 09:20 (11 maanden ago)

    Je ziet door de bomen inderdaad het bos niet meer, vaak zijn supplementen ook heel persoonlijk want het is moeilijk meten op korte termijn. Vaak moet je een bepaald supplement wel enige tijd nemen voordat je er eventueel resultaat van krijgt of merkt 🙂

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge