reviews, reviews boeken, reviews winacties

Nu afvallen en nooit meer aankomen – Boek Review + Winactie

Nu afvallen en nooit meer aankomen? Dat klinkt geweldig toch? Toch weet ik als geen ander dat dat vaak wel een heel lastig puntje is. Toen ik de vraag kreeg of ik het boek Nu afvallen en nooit meer aankomen wilde reviewen zei ik daar natuurlijk geen nee tegen. Ik was namelijk erg benieuwd. Wat ik van dit boek vind? En hoe jij kans maakt op een exemplaar? Dat lees je in deze review…

Nu afvallen en nooit meer aankomen is een boek van Eveline van de Waterlaat en Leo Versluys.
Eveline van de Waterlaat is diëtist en toegepast psycholoog. Ze is gespecialiseerd in de psychologie van het afvallen en op gewicht blijven. Zij heeft onder andere haar eigen afslankstudio waar zij veel vrouwen helpt. Ook is zij ervaringsdeskundige omdat zij zelf ook bezig is geweest met een afvalstrijd en daarmee 10 kilo is afgevallen.

Leo Versluys is de echtgenoot van Eveline. Hij is therapeut + coach en probeert mensen de goede richting in te duwen met zijn tips en adviezen. Hij ondersteunde Eveline met het coachen van vrouwen met probleem eten. Samen hebben zij nu hun krachten gebundeld en is het boek “nu afvalen en nooit meer aankomen” ontstaan.

Alweer een boek over afvallen?

Waarschijnlijk is je eerste gedachten: “Alweer een boek over afvallen? “, toch is dit boek anders. Het helpt je namelijk niet alleen met het afvallen maar geeft je ook handvatten om ook op gewicht te blijven. Het is ook geen boek met standaard menu’s maar juist een boek vol met informatie. Vooral ook op psychisch gebied, wat ik bij veel afslank boeken toch wel enorm mis.

Het boek is opgedeeld in 3 delen. Deel 1 richt zich op de psychologie van het afvallen en nooit meer aankomen. In het boek wordt er gewerkt met  ‘Ego-types’. In dit deel van het boek wordt er uitleg gegeven over de verschilende types, hun gedrag en de valkuilen.
Deel 2 van het boek richt zich op grip op je gewicht krijgen met de juiste voeding en gewoontes. Niet met kant en klare menu’s maar wel met heel veel tips.
Deel 3 van het boek richt zich op de ‘NU SLANK methode’, en hoe jij deze, met jouw Ego-types, kan toepassen in je leven.

Wat vind ik van het boek?

Ik vind het boek heel erg duidelijk uitgewerkt. Het is voor iedereen te begrijpen en er zitten heel veel “oh ja’s” in, heel herkenbaar dus. ik vond met name de types wel leuk om te lezen maar ook heel confronterend, het is namelijk heel herkenbaar. Ik heken wel wat types in mezelf en schrok er best van dat er toch best wel wat types in mij schuilen.

Ik vind het fijn dat er in het boek een lijtsje staat met bij voorkeur, middenweg en uitzondering. Hiermee kun je de juiste keuzes maken voor jezelf. Het is dus ook niet gelijk van je MOET dit en dit eten. Ik heb namelijk inmiddels gemerkt dat als ik iets MOET dat ik dan een beetje “baldadig” ga worden. Dat moeten is dus niet aan mij besteed. Gelukkig is dat in dit boek ook niet van toepassing

Er wordt geleerd om je eigen keuzes te maken, bewuste keuzes. Maar ook hoe je als je op gewicht bent je gewicht kunt behouden. Door middel van diverse oefeningen wordt je je bewuster van bepaalde dingen en dit is wat ik echt mis in veel boeken. Gelukkig wordt er hier heel erg goed op ingespeeld en kan ik dus niks anders zeggen dat het boek een aanrader is. Met name als je qua afvallen op psychisch gebied wel wat hulp kunt gebruiken zou je dit boek eens moeten lezen.

You may also like...