My Posts

Wat heeft je lichaam nodig bij warm weer?

Wat heeft je lichaam nodig bij warm weer?

In de zomerperiode komt een ieder tot rust. Het is tijd voor de barbecue, relaxen en reizen. De verplichtingen van het werk en school vallen weg. Daarnaast heeft de hitte ook degelijk invloed op wat je eet en hoe je sport. Merk je dat je fysieke conditie in de zomer verslapt? Dan moet je dit aanpakken. Met deze tips kom jij de zomer door..

Water

Met warm weer is het nog belangrijker om je lichaam goed te hydrateren. In de sterke hitte zal je sneller uitdrogen. Je verliest vocht zonder dat je er erg in hebt en daarom is het belangrijk om uitdroging te voorkomen. Drink regelmatig, wacht niet tot je dorst hebt.

Vruchtensappen en smoothies

Vruchtensappen en smoothies zijn ook prima tijdens warm weer. Ze houden je niet alleen goed gehydrateerd, ze zijn ook een goede bron van nutriënten. Lekker en gezond dus. Maar pas op niet teveel want er zitten natuurlijk ook suikers in.

Fruit

In de zomer heb je een ruimere keuze aan vers fruit. Maak hier volop van gebruik. In fruit zit vocht, vitamines en mineralen. Het is daarom een gezonde tussendoortje dat ook helpt verkoelen op de hete dagen. Bovendien bevat fruit ook voedingsvezels die je sneller een verzadigd gevoel geven, je eet daardoor minder. Een ander voordeel van voedingsvezels is dat de stoelgang bevorderd wordt. Houd er wel rekening mee dat vooral rijp fruit veel suiker bevat.

In beweging blijven

Een beetje lichaamsbeweging is nodig om fit te blijven. Het houdt je spieren sterk en soepel en stimuleert de verbranding van vetten. In de zomer kan je zwemmen, wandelen, fietsen, joggen of lekker buiten sporten. Met dit lekker weer moet je echt buiten bezig zijn. Een intensief trainingsplan is niet nodig. Probeer 30 minuten bezig te zijn elke dag. Een halfuurtje wandelen is snel gedaan.

Zonnebrandcrème

Ook belangrijk in de zomer is zonnebrandcrème. Vooral als je veel buiten bezig bent. Je lichaam wordt dan uren lang aan de zon blootgesteld. Dit kan leiden tot huidkanker. Je hebt tenminste SPF 15 nodig om je huid te beschermen. Hoe hoger de SPF hoe beter beschermd je lichaam zal zijn.

Zoek een sportmaatje

Heb je extra motivatie nodig om je aan je fitnessplan te houden? Zoek dan een sportmaatje voor de zomer. Iemand met wie je samen gaat sporten en met wie je het gezellig kan maken. Dit wordt dan je klankbord voor het sporten en misschien ook je dieet. Die zijn makkelijker vol te houden wanneer je een partner hebt met wie je dit kan bespreken.

Voldoende rust

De hitte in de zomer maakt je af. Je zult eerder last hebben van loomheid. De zwoele zomeravonden en zonnige dagen brengen je ook tot rust. Dit is de periode om emotioneel en fysiek tot rust te komen. Yoga en Tai Chi zijn goeie manieren om tot rust te komen in alle seizoenen van het jaar.

Dit artikel is geschreven door Rick van Vetvrij.com

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...