My Posts

Ook jij kunt afvallen!

Ook jij kunt afvallen!

Afvallen is niet makkelijk en ik kan er zeker wel over mee praten. Nu ook Linda begint met afvallen wil ik haar een hart onder de riem steken net zoals al die anderen die met haar meedoen. En ik zal ook een bekentenis doen…. Eentje die niet makkelijk voor me is maar jullie hebben recht op de waarheid!

Lieve Linda,

Ik richt deze blog maar even aan jou maar hij is ook voor al je volgers en ook zeker voor mijn eigen volgers bedoeld. Afvallen tja dat is iets waar heel veel vrouwen jaren mee bezig zijn, zo ook ik. Maar zoals jij zelf al aan gaf: een streng dieet gaat niet werken, vaak val je dan ook weer terug in je oude patroon en dat wil je natuurlijk absoluut niet! Ik ben ook altijd een Jo jo geweest en ging van het ene dieet naar het ander totdat ik uiteindelijk de methode vond die bij me pastte: reset your life.

Ik viel maar liefst 25 kg af en ik was heel gelukkig maar wat ik niet helemaal besefte, en dat is iets wat ik jou ook wil meegeven lieve Linda, is dat ik na dat traject min of meer in een “gat” zou vallen. Oké ik kon wel doorgaan met 1 x in de week daar sporten maar ik wilde laten zien dat ik het zelf kon en dat ging heel lang goed, toch was de controle er niet meer (de controle die jij nu natuurlijk hebt door je volgers waar je je tegenover wilt verantwoorden maar die na 6 weken wegvalt als je ermee stopt). En toen slopen weer heel langzaam een paar kilo’s erbij…

 

Inmiddels zijn er zo’n 5 kilo’s weer bij en dat terwijl ik eigenlijk nog niet op een goed gewicht zat met de 25 kg die ik afgevallen was. Flink balen natuurlijk want ik wil niet falen en het voelt nu toch wel een beetje als falen, en je mag weten Linda: ik schaam me er ook best wel voor! Maar niks meer aan te doen en tijd voor actie.

Oké het is geen excuus maar ik zat ook gewoon even niet zo goed in mijn vel door allerlei omstandigheden en tja men zegt dat het niet bestaat maar ik kan je zeggen: voor mij bestaat het wel; het emo eten. Bovendien was mijn instelling weer verkeerd en dacht ik “ach 1 x kan geen kwaad, ik mag wel iets lekkers” en dat iets lekkers werd vaak nog meer lekkers en uiteindelijk bijna dagelijks iets lekkers waardoor ik weer steeds meer trek kreeg in suiker, zo was het cirkeltje weer rond en ook mijn kont…

 

Toen ik je oproep las voor bloggers dacht ik: Hé dat is leuk dat is echt iets voor mij, ik heb dan ook weer een stok achter de deur en ga er weer helemaal voor. Maar Linda toen ik mijn aanmelding had verstuur besefte ik ineens: waarom heb ik die stok achter de deur nodig? IK moet het tenslotte zelf doen, voor mezelf en alleen voor mezelf, niet voor 6 weken maar voor de rest van mijn leven!! En je mag best weten dat besef zorgde even voor een flinke jank bui, maar we hebben de moed weer bij elkaar geraapt en de spreekwoordelijke lamp waar je tegen aan kan lopen heb ik inmiddels wel gezien.

Natuurlijk is het fijn om te vertellen hoe het me vergaat, wil ik heel graag anderen inspireren zoals ik dat ook al op mijn eigen blog doe maar ik doe het vooral voor mezelf en eigenlijk heb je daar niet persé een blog, vlog of wat dan ook nodig.
Ik wil weer terug naar fitter, gezonder en strakker zoals ik was voordat ik die kilo’s er weer stiekem bij at. De eerste stap is gezet want vandaag heb ik een halve taart weggegooid, wat een halve taart? Ja echt! Ik was er klaar mee dat die taart me maar bleef roepen en zijn straf was uiteindelijk de prullenbak…
Ik weet: het lukte mij ooit eerder en het gaat me nu ook lukken, opnieuw heb ik weer de juiste stappen gezet en die stappen ga ik volgen. En lieve Linda, de volgers van Linda en speciaal voor mijn eigen volgers: jullie kunnen het ook! Het valt niet mee maar samen zijn we sterk en hou je doel voor ogen: Summer is coming!!

Als je er uiteindelijk weer alleen voor komt te staan moet je onthouden dat je niet in een gat gaat vallen maar dat je door moet zetten je doet het tenslotte voor JEZELF!!!! Onthoud dat en trek op tijd aan de rem als je weer terug valt….
Ik wens jullie allemaal heel veel succes en zal op mijn eigen blog regelmatig even een update plaatsen.

Wil je meedoen met Linda Lijnt? Kijk dan op de facebook pagina van Linda Lijnt  of kijk op de website 

p.s voor degene die zich afvragen wat ik ga doen: ik ga het MKBM programma van Faya weer oppakken online (en nee ik ga niet te weinig eten maar rond de 1500 kcal net als Linda ???? )

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

4 Comments on Ook jij kunt afvallen!

 1. Marianne

  20 maart 2017 at 22:00 (9 maanden ago)

  Zet hem op! Je het al eens laten zien dat je het kunt dus ook nu gaat dat je weer lukken!
  Ook ik baal iedere keer van Mn “lichaam” waar 2 prachtige kinderen in gezeten hebben, maar in bikini durf ik echt niet meer hoor! Ik weet ook dat ik het kan, maar steeds heb ik een ander excuus… en anders vind ik er wel een…. ik ben nog op zoek naar de spreekwoordelijke stok…

  Beantwoorden

  • Healthy Kelly

   21 maart 2017 at 07:01 (9 maanden ago)

   Dankjewel. Jouw knopje ga je op een gegeven moment ook vinden, succes

   Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 2. <!– #comment-##

 3. Suzanne

  20 maart 2017 at 20:35 (9 maanden ago)

  Je kan het Kelly!
  Hier ook begonnen om gezonder te eten, de hele dag snoep laten staan en weer meer gedronken.
  Helaas moet ik even kijken hoe het met sporten gaat omdat ik vorige week zaterdag mijn voet heb gekneusd na een uitglijder van de trap.
  Maar heb afgesproken met mijn man dat ik nu minimaal 1x in de week in de avond op de crosstrainer ga staan. Dan heb ik zijn steun en geen excuus meer om het niet te doen.

  Beantwoorden

  • Healthy Kelly

   20 maart 2017 at 20:42 (9 maanden ago)

   Zet hem op Suzanne, jou gaat het ook lukken ik weet het zeker!
   Wel flink balen van je voet. Ik wens je heel veel beterschap.

   Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 4. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...