My Posts

Nadelen van de sportschool

Nadelen van de sportschool

Voor veel mensen is de sportschool een ware “hel” om naar toe te gaan, en soms begrijp ik dat ook want het is er niet altijd leuk. Je moet je er vaak toe zetten en als je er dan bent dan loopt het soms anders dan dat je had gehoopt. Ook ik ondervind die nadelen van de sportschool en vertel je graag waar ik tegen aanloop en over de droom van mijn man en mij waardoor dat “probleem” is opgelost..

Ik ben de laatste tijd weer lekker actief bezig met sporten en dat bevalt me toch best wel goed al moet ik me er soms enorm toe zetten om er naartoe te gaan. Natuurlijk zijn er heel veel positieve dingen te bedenke over de sportschool: je bent er uit, je bent lekker actief bezig, je voelt je na het sporten vaak energieker, je komt met wat mensen in contact en je kan om advies vragen indien nodig. Maar toch loop, ook ik, tegen een aantal nadelen aan.

Je moet je huis uit

Ja dat is toch wel het puntje waar ik heel vaak tegen aanloop: het huis uit moeten gaan. Natuurlijk is het voor een goed doel en ga ik vaak ook wel maar ik moet zeggen dat het, vooral als het koud is, toch best lastig is. De lastigste momenten zijn voor mij als het extreem koud is buiten of als blijkt dat er s’avonds toch wat leuks op t.v komt wat ik graag had willen zien (maar hé geen excuses lang leve het opneem systeem ???? )

S’avonds is het extreem druk

Toen ik in januari s’avonds naar de sportschool ging dacht ik gelijk “Oh ja die goede voornemens…” de sportschool zit dan gelijk helemaal bomvol met mensen die goede voornemens hebben. Mijn ervaring leert dat dit vaak in Maart / April weer een stuk minder wordt en dat hoop ik maar want ik moet eerlijk bekennen dat ik het toch fijner vind als het iets minder druk is..

Wachten op de apparaten

Ook een irritatie puntje: dat je steeds moet wachten op de apparaten. En dan doe ik vaak een andere oefening tussendoor maar meestal zit er daarna weer een ander op het apparaat wat ik nodig had waardoor je alsnog moet wachten. Ook zijn er steeds meer mensen die apparaten bezet houden door er een handdoek op te leggen of door alleen maar te kletsen met elkaar en vervolgens niks uitvoeren, gelukkig durf ik daar inmiddels wel wat van te zeggen.

Starende mannen

Ik dacht dat het niet meer zo uniek was een vrouw die aan kracht training doet? Toch lijkt dat er soms wel op……. Als ik tussen de mannen sta om te trainen met losse gewichten, barbells etc. dan zie je ze soms aanstaren alsof ze willen zeggen “wat doe jij hier?”. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niks doet want het liefste zou ik dan gelijk wegrennen (ja echt!), maar ik ben daar met een missie dus zet stug door. Overigens zijn er ook mannen die wel laten blijken dat ze respect voor je hebben door te zeggen dat je goed bezig bent of te vragen wat je doelen zijn (of moet ik dat meer zien als een soort van flirten? ???? )

De oplossing

Gelukkig hebben mijn man en ik een oplossing bedacht voor deze “nadelen”. In ons vorig huis hadden we een eigen sportschooltje met apparaten als een loopband, fiets, kracht apparaten etc, Die hebben we er toen uit gedaan omdat we hier in het huidige huis en geen plek hadden en we deden er toch bijna niks mee. Maar nu hebben we toch wel een beetje spijt… Daarom hebben we besloten dat als het financieel kan (en dat zal nog wel een hele tijd duren ben ik bang) dat we dan een aanbouw(tje) maken en weer een aantal apparaten gaan kopen. Zo kunnen we (mijn man doet overigens niks aan sport op het moment) beiden thuis trainen zonder echt de deur uit te hoeven. Maar goed daar dromen we nog maar even over en is echt voor later…

Heb jij nog “nadelen” van de sportschool?

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...