My Posts

Gezonde pizza: Bloemkool Pizza

Gezonde pizza: Bloemkool Pizza

Ik ben echt mega gek op pizza maar ik baal er altijd zo van dat ze vaak erg ongezond zijn. Maar daar is een oplossing voor: de pizza bodem gemaakt van bloemkool! Ik dacht eerst ook van “mmm bloemkool???” maar het is echt waar: je proeft niet dat het bloemkool is en de smaak is verrukkelijk! Het recept deel ik graag met jullie en ik heb ook nog eens een heel handig “kunstje” om het nog sneller te maken…

Nou ja een handig kunstje kun je het denk ik niet noemen eerder een “lui” kunstje. Sinds kort hebben ze namelijk bij de Albert Heijn kant en klare bloemkool rijst en toen ik die zag dacht ik “Ha en nu ga ik eens een bloemkool pizza maken”. Want eerlijk is eerlijk: ik zag er toch best tegenop om een bloemkool helemaal fijn te gaan maken, bovendien heb ik ook nog geen geschikt keukenmachine die mij daarbij zou kunnen helpen, de bloemkool rijst van de AH is dus ideaal hiervoor.

Verder heb ik de tomaten saus ook zelf gemaakt, ik heb namelijk nog genoeg tomaten liggen uit de box van Verse Oogst en het is ook nog eens erg makkelijk en snel te maken.

Ingrediënten voor 1 pizza:

 • 1 bak bloemkool rijst (400 gram) van de Albert Heijn. Of 1 bloemkool die je zelf vermalen hebt
 • 1 ei
 • 50 gram geraspte kaas.

Bereiding bloemkool pizza: 

 • Doe de bloemkool rijst (of bloemkool) ongeveer 4 minuten in de magnetron om te garen.
 • Laat het afkoelen en uitlekken in een theedoek. Doe het daarna goed uit knijpen er komt namelijk veel vocht uit. LET OP: doe dit echt goed als de bodem te nat is krijg je geen mooie pizza
 • Meng de bloemkool met het ei en de geraspte kaas voeg eventueel wat peper en zout toe en verdeel het op een met bakpapier bedekte bakplaat tot een mooie pizza.
  bloemkool pizza 2
 • Doe de pizza in een voorverwarmde oven op +- 180 graden en bak hem in ongeveer 20 minuten licht bruin.
 • Laat hem iets afkoelen en bekleed hem naar wens, doe hem vervolgens nogmaals in de oven op 180 graden en bak hem in ongeveer 20 minuten tot de bodem wat harder wordt en de ingrediënten gaar zijn.

Bereiding tomaten saus:

Eigenlijk heb ik het heel simpel gehouden met de tomaten saus, het enigste wat ik gebruikte was een tomaat fijn gemaakt met de blender, een klein scheutje ketchup en knoflook, peper, zout en italiaanse kruiden. Heel simpel maar erg lekker!

bloemkool pizza

Voor deze pizza gebruikte ik als bekleding:

 • Paprika
 • Champigons
 • Kipfilet reepjes
 • En een beetje geraspte kaas

Natuurlijk kan je hem bekleden naar wens en de ingrediënten gebruiken die jij lekker vind op een pizza.

Heb jij al weleens een bloemkool pizza gegeten of zou jij het wel eens willen proberen?

Liefs Kelly

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

1Pingbacks & Trackbacks on Gezonde pizza: Bloemkool Pizza

 1. […] Gerookte forel met een volkoren pistolet en wat sla: 332 kcal 15.30 Een waterijsje 56 kcal 18.00 Bloemkoolpizza totaal 553 kcal 19.30 Roomyoghurt met vruchten 211 […]

 2. <!– #comment-##

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...