My Posts

Fitgirl het ideaalbeeld?

Fitgirl het ideaalbeeld?

Ze lijken met bosjes uit de lucht te vallen en de social media’s staan er vol mee: Fitgirls! Het lijkt ook echt een trend te worden en ook de zogenoemde “bikini fitness girls” lijken in opmars te zijn. Maar is het allemaal wel zo ideaal? En hoe zie ik mezelf daarin en wat vind ik ervan? Ik deel graag mijn mening met jullie…

Ook ik krijg vaak de stempel “Oh dan ben jij zeker ook zo’n fitgirl?” maar ben ik echt een fitgirl als ik 3 x per week kracht training doe en op mijn eten let? Ik vind van niet daarvoor vind ik chocolade, een frietje of een pizza veel te lekker en ben ik regelmatig te “lui” ???? of nou ja ik ben niet de fitgirl zoals de meeste mensen haar zien..
Op instagram gebruik ik wel vaak de tag “fitgirl” dat komt omdat ik mezelf veel fitter ben gaan voelen, ik sport = fit worden en in dat opzicht voel ik me dus wel een fitgirl maar als je mij vergelijkt met de “echte” fitgirls dan ben ik natuurlijk “niks”. Bikini lijven om door een ringetje te halen, blokjes die je kan tellen en alleen maar Good Food.

Overigens voel ik me daardoor niet minder want ik ben gewoon ik; Kelly die niet altijd even gezond eet, die nu op dit moment eigenlijk in de sportschool had moeten zitten maar ervoor kiest vandaag niet te gaan omdat het te mooi weer is (shame on me!) en die nooit de ABS zou kunnen krijgen zoals de meeste fitgirls omdat daar eerst een operatie voor nodig is. Maakt me dat minder mooi of leuk? Ik vind van niet maar daar zijn de meningen over verdeeld, wil je als “fitgirl” gezien worden dan moet je blijkbaar die Abs en afgetraind lichaam hebben, althans dat denkt men in werkelijkheid is dat natuurlijk niet zo..
Met name jonge meiden zijn hier erg vatbaar voor en er zijn steeds meer van deze meisjes die willen trainen om mee te doen aan een bikini wedstrijd en gewoon maar in het wilde weg “iets” doen omdat ze denken dat het goed is, met allerlei gevolgen. Natuurlijk kan je trainen voor zulke wedstrijden en is dat een leuk doel maar doe dat alsjeblieft met begeleiding en blijf genoeg eten, dat heb je tenslotte nodig, en helaas gaat het daarbij vaak mis bij onervaren meiden zonder begeleiding dat vind ik erg jammer. Het ideaalbeeld is helemaal niet zo ideaal en het is echt KEI hard trainen, wat ik hoor van mensen die er ervaring mee hebben, en genoeg eten, niet jezelf uithongeren, zoals vaak in de media wordt gesuggereerd en wat de jonge meiden dan dus overnemen….

love yourself

Ik zelf heb nooit de intentie gehad om het ideaalbeeld te worden want wat is ideaal? ik wil me gewoon lekker in mijn vel voelen. Hoewel ik 3 x in de week kracht training doe wil dat niet gelijk zeggen dat ik bikini wedstrijden wil gaan doen, ik wil gewoon fitter en gezonder worden + beter in shape komen. Maar juist door deze Fitgirl trend lijkt het wel dat je gelijk in een hokje wordt geduwd en er snel wordt gezegd “oh kijk daar heb je weer zo’n fitgirl die alleen maar groenvoer eet”
Nee ik zal geen echte fitgirl worden maar laten we het houden op wannabe fitgirl, ook leuk toch?

Wat vind jij van de fitgirl trend? Merk jij er iets van?

Liefs Kelly

p.s ik wil verder niemand beledigen en ik heb echt respect voor de vrouwen die het doorzettingsvermogen hebben om echte fitgirl te worden maar tegelijkertijd wil ik wel de jonge meiden waarschuwen dat ze niet zomaar iets moeten gaan doen.

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

2 Comments on Fitgirl het ideaalbeeld?

 1. Nicole

  18 augustus 2016 at 20:05 (4 maanden ago)

  Mijn vriendin is een echte fitgirl. Ze let mega goed op haar eten en maakt echt de meest fantastische dingen. Haar eten is altijd een feestje. Daarnaast sport ze veel en gaat voor de abs. Ik vind haar prachtig en krachtig vooral want ze heeft een doel en daar gaat ze voor. Zelf ben ik geen fitgirl want ik sport niet eens.. Maar ik zou best een fitgirl willen zijn want in mijn ogen is dat gewoon iemand die goed voor zijn lichaam zorgt mbv voeding en sport. Wat het doel ook is!

  Beantwoorden

  • Healthy Kelly

   18 augustus 2016 at 20:10 (4 maanden ago)

   Dat zou ook mijn definitie van fitgirl zijn. Maar tegenwoordig ben je blijkbaar pas een echte fitgirl als je abs hebt en een heel afgetraind lichaam… althans als we social media en de media moeten geloven

   Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 2. <!– #comment-##

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...