lifestyle sport

Mijn blunders in de sportschool…

Mijn blunders in de sportschool…

Tja ik beken: ik ben nu eenmaal niet zo heel handig en daarom maak ik soms weleens blunders in de sportschool. Vandaag zet ik er een paar op een rijtje, zijn ze herkenbaar voor je?

Sommige van deze blunders zijn ook best beschamend maar ik doe dan vaak maar net of mijn neus bloed en alsof er niks aan de hand is. Jammer genoeg ontkom ik er soms niet aan en zie ik mensen soms lachen *oops*.

  1. Apparaten verkeerd gebruiken: ja echt waar dat heb ik weleens gedaan en eigenlijk heb ik het recent nog weleens gedaan. Het probleem is dat er niet altijd iemand rondloopt waar ik het aan kan vragen en dan denk ik “Ach ik kan dat wel”Toch heb ik eens verkeerd om op een toestel gezeten en dacht serieus: “hoe kan ik in vredesnaam bij die stangen komen?” Ja niet! Aangezien je andersom moet gaan zitten………..
  2. Verkeerde pasjes doen tijdens de groepsles: ook daar ben ik een ster in. Als iedereen vooruit gaat gaat Kelly achteruit. Linksom –> Kelly gaat rechts. En ik loop er ook altijd bij als een hijgend paard. Gelukkig kan ik het inmiddels een heel stuk beter en gebeurd het steeds minder dat ik verkeerde pasjes zet.
  3. Verkeerde gewichten voor de stangen pakken: Oké ik beken, dat is me vanmorgen dus nog gebeurd. Ik had een nieuwe oefening met een bepaalde speciale stang met een knik en daar moest gewicht aan. Deze stang ligt standaard op een houder maar ik zag tussen de staande stangen nog zo’n stang staan en dacht “laat ik die eens pakken”. Ik pak die stang, doe wat oefeningen maar kom er achter dat er toch nog wel wat gewicht bij moet. Ik loop naar de gewichten en pak de ijzeren gewichten want een ijzeren stang is speciaal voor de ijzeren gewichten toch? Nou niet dus… De stang was te dik voor de gewichten ze pastte dus niet. Oké nou dan maar naar de rubberen gewichten 2 x 10 kg in mijn handen om ze vervolgens aan de stang te doen “Shit die zijn weer veel te groot en vallen er af zodra ik de stang op pak”. Inmiddels voelde ik de ogen van de man achter me in mijn rug prikken. Ik heb toen de 2 gewichten in mijn handen gepakt en heb spontaan een oefening bedacht met de 2 schijven zodat het niet zou opvallen dat ik aan het blunderen was.
  4. Doorschijnende legging: een fout die ik zelf niet meer maak want ik let er echt goed op sinds ik veel squats maak. Echter voorheen dacht ik er niet goed bij na en ging ik dus gezellig squatten in een, wat achteraf bleek toen ik in de spiegel keek, een legging die dan toch wel ietsjes door schijnt. Die fout maak ik niet meer.
  5. Sporten zonder sportkleding: Ik heb weleens gedacht om direct na het werk te gaan sporten voordat ik de kinderen zou ophalen. Mijn tas en alles had ik klaar liggen in de auto en ik stap vrolijk de sportschool binnen om naar de kleedruimte te gaan. Helaas kwam ik tot de ontdekking dat ik dus helemaal geen sportkleding bij had en kon dus weer direct om draaien. Er werd ook nog eens na me groepen “zo hé jij kan snel sporten” ehum tja…

Nou dit waren mijn blunders in de sportschool  ???? Heb jij nog “leuke” sportschool blunders?
Mocht je nu geen zin hebben in blunders in de sportschool dan kan je natuurlijk altijd thuis sporten. Ik schreef eerder al een blog “Sporten vanuit Huis”. 

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...