lifestyle sport

Deelnemers gezocht voor SOS Family challenge

Deelnemers gezocht voor SOS Family challenge

Vinden we het allemaal niet belangrijk dat onze kinderen opgroeien in een goede leefomgeving met familie om zich heen? Dat is voor heel veel kinderen ook mogelijk maar toch zijn er wereldwijd veel kinderen die opgroeien in armoede en zonder familie. Voor deze kinderen zet SOS kinderdorpen zich in. Maar dit kunnen zij natuurlijk niet alleen en daarom vragen ze hulp aan broers en zussen die zich samen met SOS kinderdorpen in willen zetten voor de SOS Family Challenge – brother en sister editie, een indrukwekkende en sportieve challenge…


Toen ik las over de SOS family challenge dacht ik: Wauw! Wat lijkt me dat geweldig om mee te maken en er aan mee te doen. Daarom wil ik heel graag deze SOS family challenge ook bij jullie onder de aandacht brengen omdat ik hoop en denk dat er onder mijn volgers mensen zijn die graag mee zouden kunnen en willen.
Daarnaast draag ik SOS Kinderdorpen een warm hart toe: ik vind namelijk dat elk kind op zou moeten groeien met familie om zich heen en vind het geweldig dat zij zich zo inzetten voor deze kinderen.

Mountains of the Moon

Tijdens de SOS Family Challenge brother en sister editie ga je samen met een broer of zus* dwars door het Rwenzori gebergte in Oeganda. Dit gebergte wordt ook wel de Mountains of the Moon genoemd. Tijdens de 11 daagse reis ga je samen met andere deelnemers kennis maken met de wondere wereld van schilderachtige vergezichten, prachtige valleien, bergmeren en mistige bossen. Je doorkruist verschillende vegetatiezones variërend van tropische regenwouden tot aan bamboebossen en indrukwekkende bergtoppen permanent gehuld in sneeuw. Ook zal je de weismann Weismann’s Peak gaan beklimmen. Gelegen op maar liefst 4.620 meter hoogte. Als eindpunt zul je een SOS Kinderdorp bezoeken.
*hele goede vrienden die voelen als familie mag je ook meenemen.


Geen technische kennis vereist

Het zal een sportieve en uitdagende 6 daagse tocht worden (totale reis is 11 dagen) met gemiddeld een afstand van 8 kilometer per dag. Er zullen steile beklimmingen inzitten en diverse andere uitdagende omstandigheden. Toch is technische kennis niet vereist, een goede motivatie en voorbereiding natuurlijk wel. Die voorbereiding hoef je gelukkig niet alleen te doen want SOS Kinderdorpen helpt daar uiteraard graag bij.

Krijg een nog sterkere band

Tijdens deze tocht kom je nog nader tot elkaar en kun je een nog sterkere band krijgen met je broer of zus, wat natuurlijk ook erg belangrijk is.
Ik vind het zelf ook erg belangrijk dat mijn kinderen, zus en broertje, nu al op hun jonge leeftijd leren om een sterke band te krijgen. Nu zullen ze het nog niet zo inzien waarvoor dat nodig is maar later hoop ik dat ze zeggen “Mama je had gelijk het is heel belangrijk om er voor elkaar te zijn”. Mijn kinderen zijn natuurlijk nog te jong voor de SOS Family Challenge maar ik hoop dat zij, doordat ik ze nu al vertel over zulke acties, zij later ook gaan zeggen: Mama wij gaan ons er ook voor inzetten. Gelukkig zijn ze er ook echt in geïnteresseerd en stelt met name onze dochter al veel vragen over kinderen die het wat minder hebben. Ze denkt zelfs al, weliswaar in het klein, mee over hoe ze zich zou in kunnen zetten voor deze kinderen. Dat zorgt er bij mij wel een beetje voor dat mijn hart smelt!


Meer informatie

Denk je nu: hé dat is echt iets voor mij en mijn broer / zus. Twijfel dan niet langer en zet je ervoor in. Ga de uitdaging aan en dan weet ik zeker dat je geen spijt zult krijgen. Je houdt er mooie herinneringen aan over en tegelijkertijd zet je je ook in voor het goede doel.
Wil je meer informatie, kijk dan op de site van SOS Kinderdorpen over de SOS Family Challenge .
Mocht je niet in de mogelijkheid zijn om mee te doen zou je dit bericht dan willen delen om zo nog meer aandacht te krijgen voor deze challenge? Ik zou jullie enorm dankbaar zijn!

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...