lifestyle, lifestyle sport

Sneakers voor een goede workout

Sneakers voor een goede workout

Als je wilt sporten is het er belangrijk dat je goede schoenen draagt. Sneakers zijn daarvoor zeer geschikt. Maar waar moet je op letten als je gaat voor sneakers voor een goede workout? Ik deel graag wat tips..

Sneakers heb je in allerlei vormen en maten en zijn uitermate geschikt voor de ideale workout. Maar de juiste sneakers voor een goede workout zijn erg belangrijk. Niet alle Sneakers zijn namelijk geschikt. Daarom hier een aantal tips waar je op moet letten.

Demping

Om te voorkomen dat je blessures krijgt is de demping in je schoen erg belangrijk. Met name als je een sport doet waarbij je heel veel moet springen of rennen is de demping erg belangrijk. Bij het kiezen van de juiste sneaker is het belangrijk dat de zool bestaat uit dempend materiaal.

Stabiliteit

Het is erg belangrijk dat een schoen je de juiste stabiliteit geeft tijdens het sporten. Je mag natuurlijk abosluut niet door je enkels gaan. Schoenen die veel stabiliteit geven hebben brede buitenzolen, een extra stevig bovenwerk en vaak dubbele veters. Een antislipzool is voor een fitness schoen ook wel erg fijn. Stabiliteit is ook erg belangrijk tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of als je veel moet springen tijdens het sporten.

Ventilatie

Sommige fitnessactiviteiten zijn zeer intensief en hebben veel zweten tot gevolg. Om ervoor te zorgen dat een schoen de  warmte van de voet goed kwijt kan, is het belangrijk dat het bovenwerk goed ventileert. Kies daarom voor een sneaker met aan de bovenkant mesh nylon, een zeer open geweven materiaal dat ervoor zorgt dat de warmte snel naar buiten kan.

Tips bij de keuze voor sneakers

  • Als je smalle voeten hebt en een te brede schoen aanschaft dan kan dit averechts werken op de stabiliteit. Hierdoor krijg je ook sneller blaren. Zoek dus altijd een schoen die goed past.
  • De schoen moet goed aansluiten bij de hiel. Als je dit niet doet heb je wederom kans op blaren.
  • Speciale schoenen voor aerobics of dansoefeningen horen een lichte schoen te zijn zodat je makkelijk een draaiende beweging kan maken. Ook zolen met ribbels zijn geschikt voor danssporten.
  • Ga je binnen hardlopen? DAn is een lichte stabiele fitness schoen een aanrader.
  • Schoenen met zachte tussenzolen zitten vaak erg lekker, maar bieden over het algemeen minder stabiliteit.

Bij onder andere Schuurman-schoenen.nl vind je diverse sneakers die ook uitermate geschikt zijn voor je workout.
Welke schoenen draag jij het liefste tijdens je workout?

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...