Inmiddels ben ik al weer een paar weken met mijn opleiding bezig. Waarschijnlijk is het je ook al wel opgevallen dat het wat rustiger is op mijn blog? Dat komt omdat ik echt nog aan het zoeken ben naar de juiste balans… Hoe ik het allemaal doe als werkende en studerende moeder en wat ik tot nu toe al heb bereikt? Ik geef je graag een update…

Bloggen is iets wat ik nog steeds super leuk vind om te doen echter is het gewoon allemaal een beetje druk en vraag ik best veel van mezelf waardoor ik soms dingen moet laten liggen. Toch komen er wel weer wat leuke dingen aan op mijn blog…

Studie

Zoals ik al eerder schreef ben ik begonnen met de opleiding HRM. Dit combineer ik met mijn werk als verzorgende en administratief medewerker in de zorg. Mijn werk is verdeeld in 2 dagen kantoor en 1 dag als verzorgende in de zorg. Daarnaast werk ik om het weekend ook in de zorg. Ik merk dat die combi toch wel wat belastend is. Ik werk heel graag in de zorg maar graag wil ik me meer richten op mijn studie. Maar helaas is er een chronisch tekort aan verzorgende waardoor ik niet helemaal kan stoppen.

De studie bevalt me echt super goed. We doen veel op administratief gebied en krijgen veel lessen over recht. Arbeidsrecht, belastingrecht en de sociale kaart etc. Heel interessant maar je moet het echt wel goed bij houden qua leren. Gelukkig heb ik mijn eerste examen erop zitten, Belastingrecht, en daar heb ik een mooie 7,2 voor gehaald.

Op school werken we veel in een virtueel kantoor. Je doet dan opdrachten zoals mails enz beantwoorden of arbeidscontracten opstellen, uren berekenen en verlof invoeren. Heel erg leuk om te doen al gaan we er best snel door heen. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding ben gaan doen en ik hoop dat als ik straks helemaal mijn balans heb gevonden ik er nog makkelijker doorheen ga.

Thuis

Werken en studeren heeft natuurlijk ook invloed op je gezinsleven. Gelukkig is mijn man op de maandag vrij als ik naar school ga. Dit is ideaal qua combinatie want dan hoef ik me geen zorgen te maken. De examens zijn op donderdag avond en dan breng ik de kinderen naar opa zodat ik ook met een gerust hart naar mijn examen kan gaan.

De kinderen vinden het super leuk dat ik weer naar school ga maar ze merken wel dat ik wat minder tijd heb. Ik moet natuurlijk ook huiswerk maken of leren naast het werk wat ik al doe. Toch heb ik het idee dat ze er niet onder lijden en dat ze het prima vinden. Zo is het iedere maandag weer feest want ze mogen om en om van papa kiezen wat ze mogen eten haha.

Het plannen van alles is voor mij nog wel een lastig ding. Ik wil voor iedereen genoeg tijd in plannen en daarnaast ook nog sporten. Toch merk ik dat dat steeds beter gaat en ik er steeds beter in kom. De vrijdag ochtend is voor mij een thuis studie dag zodat de kinderen er zo weinig mogelijk van merken. Ook s’avonds ben ik vaak bezig met mijn studie zo heb ik in ieder geval nog genoeg tijd voor de kinderen als zij thuis zijn.

Hoe combineer jij je werk / studie met de kinderen?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge