geen categorie

Spitskool met kipreepjes en krieltjes

Hollandse pot: Spitskool met kipreepjes en krieltjes

Franke deelde weer een recept met ons. Dit keer is het een echt Hollands potje: Spitskool met kipreepjes en krieltjes, een gerecht wat je snel op tafel hebt…

Het zonnetje begint nu langzaam weer te komen maar op de dagen dat het weer zo regent krijg ik altijd zin in een echt Hollands potje. Ook Franke dacht daar volgens mij zo over en ze maakte dit heerlijke gerecht.

Ingrediënten voor 2 personen

– 300 gr gesneden spitskool
– 250 gr voorgekookte krieltjes
– 150 gr kipfiletreepjes (voorgegaard)
– 100 gr zuivelspread light bieslook
– 2-3 el rozijntjes
– 2-3 el cashewnoten
– 1 el curry madras (van bijvoorbeeld Jonny Boer)
Beetje aardappelkruiden
– 1-2 el vloeibare bakboter of roomboter.

Bereiding:

-V erhit wat vloeibare bakboter of roomboter in een koekenpan en bak hierin de doormidden gesneden krieltjes, gekruid met de aardappelkruiden, op niet te hoog vuur goudbruin en gaar! Schep regelmatig om.
– Verhit in een wok een beetje vloeibare bakboter of roomboter. Voeg de gesneden spitskool, rozijntjes, cashewnoten en curry madras toe. Roerbak een paar minuutjes.
– Voeg dan de zuivelspread light met bieslook toe en roer goed door totdat deze goed verdeeld is.
– Voeg de voorgegaarde kippenreepjes toe en verwarm mee in het geheel.
– Breng op smaak met peper en zout.

spitskool met krieltjes

Presentatie: Schep de spitskool in een serveerring en druk een beetje aan, leg de gebakken krieltjes eromheen en haal de serveerring weg. Smul smakelijk!

Ik ga dit recept zeker proberen, wij zijn hier gek op Spitskool zo deelde ik zelf eens een recept: Spitskool met spekjes   waar ze hier enorm gek op zijn, dus dit lekkere recept: Spitskool met kipreepjes en krieltjes gaan we zeker eens proberen.

Bedankt voor je recept Franke, wil je meer recepten van Franke zien kijk dan eens op haar facebook pagina en like de pagina: https://www.facebook.com/Kokenalafranke/?fref=ts

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...