Hoe handig kan het zijn? Je neemt een nieuwe baan, gaat gezonder eten en valt af.. Melissa deed het en deelt haar verhaal in haar strijd…

Melissa deelt in tegenstelling van de meeste inspiratie verhalen verderop in deze blog een foto van hoe ze ooit was (slank) en hoe ze nu is (steviger). Zij heeft als doel weer te worden zoals zij vroeger was. Dit doet ze onder andere door meer te bewegen tijdens haar werk.

1. Wanneer kwam je op het punt dat je dacht: “en nu is het genoeg nu ga ik afvallen? ” 

Sinds ik in 2010 door mijn ziekte veel medicatie moest slikken vlogen de kilo’s er ook aan. Hier had ik geen controle erover. Ik werd steeds dikker en voelde me steeds minder lekker. Leuke kleding vind je niet snel, liefst draag ik ook een grote hoodie en blijf veel thuis of draag veel zwart op hoop dat ik dunner zou lijken.
2. Hoeveel en hoe ben je afgevallen? 
Vorig jaar moest ik voor nood een extra baan bij zoeken, maar doordat ik jaren en enkel in de zorg heb gewerkt en overal afgewezen word omdat ik ‘te oud’ ben heb ik gesolliciteerd bij de post. Hier werd ik ook aangenomen en een week later zat ik 5 dagen in de week op de fiets en bracht ik lopend/fietsend mijn post rond. Per dag ben ik zo ongeveer 1 tot 1.5 uur bezig. Wat niet veel is maar ik merkte al snel dat mijn broek losser ging zitten en dat ik me ook weer wat zelfverzekerd voelde. Zo raakte ik door het lopen en werken vele kilo’s kwijt. Maar bleef haken op de 100.4. Nu ben ik niet echt aan het diëten  maar minder porties. En door het starten van Hardlopen met evy hoop ik de laatste 30 kilo ook kwijt te raken om weer op mijn oude gewicht te raken.
melissa nu
Melissa nu
3. Wat vond je het lastigste in je afval strijd? 
Ik vond het niet echt een strijd, door mijn werk bij de post lekker met een muziekje op kon doen en dat ik wist dat over 2 uur weer in warm huis kom en een warme douche kon nemen als het regende voelde het gewoon lekker.
4. Voel je je anders nu je bent afgevallen? Wat is er veranderd?
 Ik voel me wat beter, fitter, maar ben nog lang niet gelukkig met mijzelf.  Er is nog een lange weg te gaan.
melissa haar doel
Het doel van Melissa
5. Wat zou je anderen als tips of advies mee willen geven? 
Diëten werkt misschien super goed, maar het komt daarna ook snel terug. Probeer 3 maaltijden te doen en 3 kleine tussendoortjes. 
Daar kom je ook super ver mee.
Veel succes met je Afvalstrijd Melissa, en bedankt voor het delen van je inspiratie verhaal.
Wil jij anderen ook inspireren? Mail dan naar healthykelly88@gmail.com
Liefs,
Kelly
Facebook Comments

2 Comments on Inspiratie verhaal; Werken en afvallen?

 1. Nicole Orriëns
  19 januari 2016 at 14:22 (3 jaar ago)

  Als postbode haal je denk ik makkelijk de norm van 10.000 stappen per dag. Wat dat betreft lijkt het me echt een gezond beroep.

  Beantwoorden
  • Melissa
   19 januari 2016 at 22:58 (3 jaar ago)

   Het was als een nood, extra werk. Maar nooit gedacht dat ik het leuk zou vinden. Maar inderdaad loop en fiets je veel en dat 5 dagen in de week.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge