recepten ontbijt, recepten snacks bak gerechten

Oliebollen wentelteefjes

Oliebollen wentelteefjes

Heb jij nog oliebollen over en wil je ze weg gooien omdat ze wat oud zijn geworden? HO STOP! Je hoeft ze niet weg te gooien ik heb de ideale oplossing voor je: Oliebollen wentelteefjes, makkelijk, snel en ook nog eens erg lekker!

Vanmorgen zag ik de hele schaal oliebollen en ik dacht: pffff wat een hoop! Gisteren heb ik de hele dag zelf staan bakken en ik had iets teveel gemaakt waardoor er dus veel over is gebleven. Ik had al eens gehoord over oliebollen wentelteefjes maar ik had ze nog nooit geprobeerd tijd dus om het eens uit te proberen.

Ingrediƫnten

  • +- 8 – 10 oliebollen (of krentenbollen)
  • 200 ml melk (ik gebruikte kokosmelk maar een ander soort melk kan ook prima)
  • 2 eieren
  • klein beetje olie of boter om in te bakken
  • kaneel naar wens
  • wat kaneelsuiker om erover heen te strooien of een andere topping naar wens.

Bereiding

  • Snijd de oliebollen in plakjes
  • Meng de eieren en de melk door elkaar en voeg wat kaneel toe naar wens
  • Haal de plakjes oliebol door het mengsel
  • Doe een klein beetje boter of olie in een pan en bak de oliebollen wentelteefjes aan beide kanten licht bruin.
  • Serveer de oliebollen wentelteefjes met bijvoorbeeld kaneel- of poeder suiker

Mijn man vond het eerst maar een heel raar idee maar toen hij zag hoe de kinderen er van aan het smullen waren durfde hij het toch aan en vroeg zelfs of ik er nog meer kon maken ;). Ze zijn hier thuis dus erg goed in de smaak gevallen, en hoewel ze niet super gezond zijn zijn ze wel erg lekker en veel oliebollen weg gooien is ook zonde toch?

Kende jij de oliebollen wentelteefjes al?

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...