My Posts

Herfstdip – hoe kom je er door heen?

Herfstdip – hoe kom je er door heen?

Heb jij er ook altijd zoveel last van als het weer kouder wordt, de dagen steeds korter en de blaadjes van de bomen gaan vallen? Kom jij in die periode vaak aan omdat je je niet lekker in je vel voelt? Wees gerust: meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Maar wat kun je er aan doen?  Lees deze tips om je zelf er zo goed mogelijk door heen te slaan…

Ik ben zelf het type dat heel erg gevoelig is voor weersveranderingen. Zodra het eind september / begin oktober begint te worden dan slaat mijn stemming ook ineens om. Ik ben vaak moe, zit niet lekker in mijn vel, wil het liefst ver onder een dekentje kruipen en ben voor mijn man vaak niet zo gezellig. Ik ben ook bang dat ik daar altijd wel wat last van blijf houden maar met deze tips heb ik het dit jaar weten te beperken.

 1. Rust:

  Neem voldoende rust, ga op tijd slapen maar zorg ervoor dat je “middagdutjes” zoveel mogelijk vermijd, dit kan er namelijk voor zorgen dat je s’nachts minder goed slaapt. 

 2. Regelmaat:


  Regelmaat is ook erg belangrijk. Probeer op vaste tijden naar bed te gaan en ook weer op vaste tijden op te staan. Zorg ervoor dat je over de dag heen ook activiteiten plant zodat je niet als een “zombie” op de bank blijft zitten. 

 3. Voeding:


  Hoe verleidelijk het ook is om op de mindere dagen je over te geven aan chocolade, vette happen, snelle kant en klaar maaltijden en ander lekkers: DOE DIT NIET! Juist hierdoor kun je je nog rotter gaan voelen en kom je in een negatievere spiraal waardoor het alleen maar lastiger wordt om er uit te komen. Ik ben zelf nu bezig met Reset je Hormonen  en dat geeft mij wel een goed inzicht welke voedingsmiddelen ik het beste wel kan pakken en welke ik het beste kan vermijden om mijn stemming zo optimaal mogelijk te houden. 

 4. Supplementen


  Sommige mensen vinden supplementen maar onzin maar ze kunnen wel degelijk helpen bij de herfstdip. Zo merk ik dat ik nu ik visolie gebruik het een stuk beter gaat met mijn stemming daarnaast slik ik nu ook vitamine D en ook dat schijnt te helpen bij zo’n herfstdip. Verder heb ik ooit ergens gelezen dat Sint Jans Kruid kan helpen bij zulke dips, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. 

 5. Ontspanning: 


  Ook een heel belangrijk punt is ontspanning, vaak vergeet men door alle hectiek van werk, gezinsleven en dat soort dingen tijd te nemen voor ontspanning. Maar dat is juist in deze tijd van het jaar zo belangrijk. Neem bijvoorbeeld een keer een lekker warm bad, ga heerlijk op de bank zitten met een kop thee en een boek of kijk naar je favoriete serie of ga erop uit om te genieten van al het moois wat de herfst te bieden heeft. 

 6. Licht:

  Licht is een belangrijk punt, er zijn niet voor niks speciale lampen op de markt die zorgen voor extra licht in de herfst en winter. Maar niet alleen zulke lampen kunnen helpen, neem bijvoorbeeld een keer een zonnebank (let op wel insmeren) dan heb je naast de ontspanning ook het licht en voel je je vaak naderhand veel fijner. Maar wat te doen als het dan s’avonds donkerder wordt? Zet dan wat kaarsjes aan, oké het is niet helemaal het licht wat ik bedoel maar het geeft wel een gezellige sfeer en daarnaast geeft het mij dan een vrolijker gestemd gevoel, misschien werkt het bij jou ook? 

Het aller belangrijkste is: zorg goed voor jezelf! Neem af en toe wat extra rust als je het nodig hebt maar probeer wel door te gaan met alles. En nog een tip vanuit mijn kant: omring je met vrolijke mensen, het werkt echt en het stemt je zelf ook iets vrolijker.

Heb jij last van een herfstdip? Of heb je nog aanvullingen op mijn tips?

liefs-kelly

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...