reviews food reviews

Review: Kratje Slank van de Krat

Review: Kratje Slank van de Krat

Vorige week kreeg ik het “kratje slank” thuis van de Krat. Een maaltijdbox met lekkere en gezonde gerechten. Deze gerechten zijn samengesteld door Mieke Kosters, bekend van “het geheim van slanke mensen”. Ik was dus enorm benieuwd naar de Krat en vertel je vandaag wat wij ervan vonden…

Van te voren krijg je een berichtje over hoe laat men verwacht bij je te zijn met de krat. Heel fijn zo hoef je dus ook niet de hele dag thuis te blijven. Mijn bezorger kwam echter een half uur te vroeg maar ik was toch thuis dus geen probleem.
In Kratje slank zitten 3 gerechten die best gezond zijn. Ook staan er op het bijgeleverde boekje tips op over hoe je een gerecht nog slanker kan maken dat is dus wel enorm fjin.

Ovenschotel met gehakt en spitskool

Dit gerecht bevat standaard 589 kcal en is een L gerecht (Mieke Kosters maakt in haar boek gebruik van S, M, L en XL gerechten daar is Kratje slank op gebasseerd). Onderaan de bladzijde staan dan alternatieven hoe je het gerecht slanker kunt maken. Zo is het M gerecht (zonder rozijnen) 549 Kcal en het S gerecht (zonder aardappelpurree) 413 kcal.
Ik vond het super dat er ontzettend veel groenten in deze ovenschotel zit. Er zit namelijk niet alleen spitskool in maar ook prei en rode ui. Daarnaast zat er ook nog eikenbladsla bij als bijgerecht maar omdat de ovenschotel al best veel was heb ik die achterwege gelaten en een andere dag bij de lunch gegeten.

Wij vonden deze ovenschotel erg lekker. Hij is ook makkelijk te maken al heb je wel even wat tijd nodig om alle groenten enz te snijden maar daar kan je van te voren rekening mee houden in je planning.

Marokkaanse Kip

Het 2e gerecht was Marokkaanse Kip met abrikozen, couscous met hazelnoten en munt + geroosterde bloemkool. Dit gerecht is een M gerecht en heeft 511 Kcal. De slank tip is om minder abrikozen te gebruiken en minder hazelnoten dan komt het op 447 kcal.
Ook dit gerecht bestond weer uit best veel groenten. Naast de bloemkool heb je ook rode ui en courgette in het gerecht. Courgette zit namelijk door de couscous en de uien worden geserveerd bij de kip.

Ik vond dit wederom weer een super lekker gerecht. Mijn kinderen vonden de bloemkool, de kip en de abrikozen wel lekker maar van de couscous waren ze geen fan. Mijn man vond het ook lekker voor een keertje maar voor hem hoefde het ook niet persé vaker, jammer want het was toch echt super lekker! En je schuift te kip in de oven met de ingrediënten om waardoor het lekker gaart, ideaal ook. Misschien dat ik het nog eens een keer ga maken maar dan met iets anders dan couscous.

Chinese Omelet

Het laatste gerecht wat we hebben geprobeerd was de chinese omelet met Amsoi, rijst en ketjapsaus. Dit gerecht bevat “maar” 434 Kcal en je kan hem zelfs nog iets slanker maken als je minder rijst neemt, dan komt het op 345 kcal. Amsoi had ik nog nooit gehad, mijn kinderen dus ook niet en die waren ook niet gelijk enthousiast maar toen ze het hadden geproefd vonden ze het toch wel lekker.

Dit was het favoriete gerecht uit het Kratje slank van mijn man. Ik vond zelf deze de minste, wel lekker maar de andere 2 gerechten hadden mijn voorkeur. Ook dit gerecht is makkelijk te maken en het ketjap sausje wat je erbij maakt was ook een erg groot succes. Wel heb ik dit gerecht als een prakje door elkaar gemixt en dan is hij het lekkerst.

Conclusie

Ik was heel tevreden met Kratje Slank. De gerechten zijn echt “slank” en bomvol groenten, dat vind ik een groot pluspunt. Het kost wel wat meer snijwerk maar dat is helemaal de moeite waard als je het gerecht uiteindelijk eet. Ik vind het ook heel goed dat erbij vermeld staat waar de producten vandaan komen en hoeveel erin zit. Helemaal super is het alternatief wat ze geven om je gerecht nog wat slanker te maken, ideaal voor als je op je gewicht let. Ik kan dus zeggen: Een echte aanrader!
Wil je meer informatie? Kijk dan op de site “Kratje Slank

Mocht je nu benieuwd zijn naar meer recepten van Mieke, dan is 1 van haar boeken zeker een aanrader. Als je op 1 van deze links klikt krijg je meer informatie:

* bovenstaande Bol. com  links betreffen Affilatie links.

 

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...