overige blogs kinderen

Wat als Sinterklaas eigenlijk niet zo leuk is?

Wat als Sinterklaas eigenlijk niet zo leuk is?

Voor veel mensen is het Sinterklaas feest 1 van de mooiste feesten van het jaar. Maar wat als Sinterklaas eigenlijk niet zo leuk is?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het sinterklaas feest ook een super feest en geniet van al die blije gezichtjes die je op t.v ziet maar ook van mijn eigen kinderen. Toch is het zo dat ik steeds meer begin te twijfelen of we onze kinderen (nu 6 en 4 ) niet het grote “geheim” moeten vertellen….

Stress

Dat ik over het wel of niet vertellen twijfel heeft niet te maken met de hele discussie rondom sinterklaas en zwarte Piet want ik vind dat het gewoon moet blijven zoals altijd. Maar het heeft te maken met de impact en de stress die het, met name onze dochter, brengt. Onze dochter bouwt rondom Sinterklaas zoveel spanning op dat ik soms weleens denk: is dit nog wel gezond voor zo’n kind? En natuurlijk heeft elk kind spanning maar bij onze dochter (die op speciaal onderwijs zit) loopt de spanning vaak zo hoog op dat haar buien soms ineens enorm extreem zijn (en dat blijft dan niet alleen bij wat mopperen maar dan gaat ze echt door het lint met schoppen, slaan en is niet meer bereikbaar). Hier thuis valt het nog wel mee maar met name op school heeft zij hier toch best wel veel last van met als gevolg dat ik minimaal 1 a 2 x in de week wordt gebeld dat ze haar niet rustig krijgen.

Komt het wel door Sinterklaas?

De vraag die ik dan van anderen soms krijg: “Komt het dan wel door Sinterklaas?” en ik denk dat het antwoord daarop JA! is. Vorig jaar rond deze tijd hebben we het namelijk ook gehad, ┬ádan vooral thuis en inmiddels heeft ze het idee dat als ze zich thuis goed gedraagt ze dan vast veel cadeaus krijgt van Sinterklaas dus is het verplaatst naar school lijkt wel. Het is ook pas begonnen een paar dagen voordat Sinterklaas aan zou komen, eigenlijk vanaf het moment dat het sinterklaas journaal begon. En vorig jaar zwakte het ook weer af vanaf het moment dat hij weer vertrokken was, dus hopelijk is dat dit jaar ook zo.
Gelukkig geniet ze er ook van maar voor ons (en voor de juffen) is Sinterklaas op zulke momenten eigenlijk niet zo leuk…

Tips

Het liefst wil ik ook nog niet vertellen wat het geheim van Sinterklaas is en daarom hou ik me vast aan een aantal tips zodat we haar er iets beter door heen kunnen loodsen;

  • Aftelkalender: We hebben een kalender waarop staat wanneer Sinterklaas cadeautjes komt brengen en ook wanneer er een schoen gezet mag worden.
  • Op school mag ze na iedere les even een rondje lopen / rennen om haar “spanningen” kwijt te kunnen en even te ontladen.
  • Als ze vroeg in de ochtend wakker wordt mag ze even gaan kijken wat er in haar schoentje is gestopt en daarna moet ze weer terug naar bed omdat 5 uur echt te vroeg is om op te staan ????
  • We deden al de positieve dingen heel goed complimenteren nu doen we dat nog iets meer, dit heeft namelijk een heel erg positieve werking op haar stemming.
  • We praten met haar over haar spanningen en wat ze zo “spannend” vind.

Hebben jullie nog tips om deze spannende tijd een beetje goed door te komen zonder gelijk het “geheim” te verklappen? Daar is ze namelijk, vind ik, nog net iets te jong voor (en onze dochter is het type wat dat dan ook door de hele klas zou schreeuwen ???? )

liefs-kelly

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...