My Posts

Recept: Hartige rijsttaart + Winactie

Recept: Hartige rijsttaart + Winactie

Ik liep weer een aantal dagen met een bepaald recept in mijn hoofd en als het maar niet uit mijn hoofd gaat dan moet ik het uit gaan werken.. Ik deel vandaag het recept van een heerlijke hartige rijsttaart, daarnaast maak je ook nog eens kans op een heel leuk en lekker rijstpakket…

Hier thuis zijn we enorm gek op rijst gerechten en dingen als nasi en wok schoteltjes met rijst staan regelmatig op het menu. Toen ik de vraag kreeg of ik de rijst van Tilda eens wilde proberen zei ik daar natuurlijk geen nee tegen maar er een standaard wok schoteltje of nasi mee maken vond ik niet zo leuk. Al een paar dagen liep ik met een gerecht in mijn hoofd maar voordat ik ermee aan de slag ga moet hij in mijn hoofd “perfect” zijn, oké dan sla ik de plank nog weleens mis maar vaak gaat het goed. Ook deze hartige rijsttaart is een erg geslaagd gerecht.

Ingrediënten voor +- 4 – 5 personen

 • 1 pakje ham reepjes 150 gram (spekreepjes zou ook kunnen)
 • 250 gram gekookte rijst (ik gebruikte de kant en klare Basmati rijd van Tilda, daar zit 250 gram in een zakje en hoef je alleen in de magnetron op te warmen)
 • 200 gram champignons
 • een klein potje erwtjes
 • peper, zout, knoflook
 • 125 gram créme Fraiche (Light kan ook)
 • 75 ml melk
 • 3 eieren
 • 1 zakje geraspte kaas

Bereiding

 • Bak de champignons in een klein laagje boter of olie en voeg de ham reepjes en wat knoflook toe. Breng op smaak met wat zout en peper.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
 • Voeg de erwten bij de champignons en ham reepjes en roer goed door.
 • Laat het champignon / ham mengsel uitlekken in een vergiet zodat het niet meer te nat is en doe het vervolgens in een bak.
 • Roer de creme fraiche, melk, het halve zakje geraspte kaas en de eieren door het mengsel. Voeg daarna de rijst toe en roer het er ook doorheen. Voeg eventueel nog wat extra peper / zout toe.
 • Vet een taart / spring vorm in en doe het mengsel in de vorm.
 • Bestrooi het mengsel met de rest van de kaas en doe het voor ongeveer 25 minuten in de oven totdat de kaas goed is gesmolten.

rijst-taart-1De hartige rijst taart viel hier enorm in de smaak en ook de kinderen hebben er enorm van gesmuld

rijst-taart-2Winactie:

In samenwerking met Tilda mag ik  2 x een lekker rijstpakket weg geven met diverse smaken Basmati rijst waarmee je heerlijke gerechten kunt maken.
Tilda is al 45 jaar bekend in de Westerse wereld en hun doel is om de basmati rijst in stand te houden. De basmati rijst is heerlijk van smaak en met name de steamed versies zijn erg makkelijk in gebruik, eventjes een paar minuten in de magnetron en klaar is je rijst.

rijst-taart-3

Wat moet je doen?

 • Laat hieronder een reactie achter waarom jij kans wil maken op dit pakket en wat je er graag mee zou maken.
 • Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Facebook  en / of Instagram 

De winnaars maak ik op 1 december bekend.

DE WINNAAR IS GEWORDEN: SASKIA! GEFELICITEERD ????

Hou jij ook van rijst gerechten? En zou jij dit taartje eens willen proberen?

liefs-kelly

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

6 Comments on Recept: Hartige rijsttaart + Winactie

 1. Nadia

  30 november 2016 at 19:34 (3 weken ago)

  Rijst eten we vaker dan aardappelen of pasta. Rijst past bij elk gerecht, vind ik. En ook zoet is rijst erg lekker. Onze favoriete rijst is Basmati. Maar ik moet toegeven dat ik Tilda nog nooit gekocht heb. Ik kok vegetarisch en/of veganistisch, daarom veel uit de Oosterse, Arabische en Aziatische keuken. Jouw rijst-taart zou ik ook een keer maken maar dan vegetarisch. Op Instagram deel ik foto’s van mijn gerechten of ook gebak (@nadiaalho). Dus, ik maak graag kans op dit Tilda pakket. Ik volg je op Facebook en Instagram.

  Beantwoorden

 2. <!– #comment-##

 3. Liesbeth

  28 november 2016 at 20:13 (3 weken ago)

  Wow! Lekker! Ik doe graag mee! Ik ben zwanger en wil goed varieren in mijn eetgewoontes. Met deze rijst kan ik vast een lekkere nasi met extra veel groente maken of een gezonde curry!

  Beantwoorden

 4. <!– #comment-##

 5. Saskia

  28 november 2016 at 12:54 (3 weken ago)

  Heerlijk…..rijst. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik gebruik eigenlijk altijd basmati rijst. Gewoon lekker met een beetje gehakt en groentemix er door heen. En soms om me te verwennen en beetje saté saus.

  Beantwoorden

  <!– .children

 6. <!– #comment-##

 7. Josiane

  24 november 2016 at 09:02 (4 weken ago)

  Héérlijk lijkt het me. En t pakketje can tilda zou ik graag willen winnen. Ik volg je al een tijdje en je hebt altijd van die lekkere simpele en gezonde recepten. Ga zo door! Harstikke leuk ????
  Groetjes Josiane

  Beantwoorden

 8. <!– #comment-##

 9. Anna

  24 november 2016 at 07:08 (4 weken ago)

  Heerlijk ik doe graag mee er iets mee bakken is natuurlijk ook een super goed idee ☺️☺️
  Facebook: An Na

  Beantwoorden

 10. <!– #comment-##

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...