My Posts

Altijd maar "gezeik" op social media

Altijd maar “gezeik” op social media

Eerlijk gezegd wordt ik een beetje moe van dat “gezeik” op social media. Doe je dit dan is het niet goed… Doe je het dan op een andere manier dan is het weer niet goed. En dan heb ik het ook nog niet eens gehad over het afblaffen van elkaar wat blijkbaar heel normaal is op social media. Ik ben er een beetje klaar mee!!!

Ik verbaas me al een tijdje over hoe het er aan toe gaat op social media. En nadat ik gisteren Deze post had gepost, waarin ik heel eerlijk en puur ben, kreeg ik van diverse mensen kritiek en de meest rare dingen gestuurd via de mail en privé berichten. Waarom ? Denk ik dan.

Nep v.s realiteit

Je leest er steeds meer over: bloggers, vloggers, youtubers en instagrammers die alleen maar de perfecte plaatjes willen laten zien om maar het idee te creëren dat alles perfect is in hun leven. Daarop kwam heel veel kritiek want: men moest gewoon open en eerlijk zijn naar hun volgers ook als het minder gaat. Nu heb ik altijd al die instelling gehad, is mijn leven verre van perfect en ben ik daar ook altijd wel open en eerlijk over. Maar blijkbaar vinden mensen dat OOK weer niet goed. Wat willen we dan?

Aandachttrekkerij

Na het bericht van gisteren heb ik van enkele mensen berichtjes gehad met dat ik alleen maar “aandacht” wil, dat ik zielig ben en dat ze me niet snappen waarom ik dat op internet zet. Maar hé waren er niet mensen die zo aan het roepen waren dat je vooral open en eerlijk moet zijn?
Oké ik geef niet mijn hele leven en privé situatie bloot, dat vind ik ook niet nodig, maar dingen waar ik tegen aan loop daar wil ik gewoon eerlijk over zijn. Ik vind dat mijn volgers daar ook recht op hebben: de waarheid.

Mensen kwetsen

Wat me ook opvalt is dat het tegenwoordig een sport lijkt te zijn om anderen maar te kunnen kwetsen. Post je een perfect plaatje wordt er soms bij hele bekende bloggers, vloggers en zelfs bn’ers eronder gezet dat ze niet zo perfect moeten doen. Of als er iemand op t.v komt dan wordt er gelijk een hoop slijk via social media gedeeld over de kleding die ze dragen, hoe ze het doen of dat ze iets maar mega stom vinden. Hallo???? Deze mensen hebben ook gevoelens. Het zijn geen mensen van ijzer die alles maar zomaar kunnen handelen.

Zelf heben we dat ook ervaren toen naar onze t.v uitzending. De meeste idiote en rotte dingen werden er gezegd terwijl mensen ons niet eens kennen. Bovendien kende ze de hele situatie niet. Van te voren wordt je dan al gewaarschuwd dat de kans erin zit dat er een hoop negatieve dingen geroepen gaan worden. Hoewel je daar dan ook wel rekening mee houd denk je ook: ach dat zal toch wel meevallen? Maar nee hoor ze zoeken ALTIJD iets om op te zeuren, zelfs op je uiterlijk wordt er dan commentaar geleverd, wat heeft dat in vredesnaam voor nut?

Op nieuwsberichen gebeurd het trouwens ook: een kindje wat verdronken is en BAM ineens komen alle perfecte moeders naar boven. “Hoe stom kan je zijn om je kind uit het oog te verliezen” “nou dat zou mij nooit gebeuren” en meer van dat soort uitspraken. Misschien dat zo’n moeder dat ook heeft gedacht? En die kan zich wel voor haar kop slaan als het dan toch is gebeurd. Maar waarom moeten we haar dan via social media nog een extra schuld gevoel aan praten? Het is al erg genoeg.

Mijn advies zou zijn: wees lief voor elkaar en bedenk je van te voren of je iets wel of niet zal plaatsen. Kan het als kwetsend ervaren worden? Post het dan gewoon niet of formuleer het op een iets vriendelijkere manier. Dat wil overigens helemaal niet zeggen dat je helemaal geen mening meer mag geven maar reacties als “Wat een trut” of “Wat een dom wijf” of “Jeetje die is lelijk zeg” daar heeft toch helemaal niemand iets aan?

Ook niet altijd tactisch

Ik weet van mezelf dat ik ook niet altijd even tactisch reageer en soms krijg ik daar dan later spijt van, bied mijn excuses aan of ik  verwijder de post. Toch ben ik me er steeds meer bewust van omdat ik het zelf ook niet leuk vind om gekwetst te worden met lelijke woorden. Gisteren werd ik weer echt geraakt door de prive berichtjes die ik van een enkeling kreeg en dat is ook de reden dat ik het nu even van me afschrijf. Ik wil gewoon open en transparant blijven ook als het minder gaat. Mijn leven is niet altijd perfect en zo wil ik het ook zeker niet laten blijken. Als mensen alleen maar perfecte verhalen willen dan zijn ze bij mij niet aan het juiste adres en dan is het wellicht beter om een andere blogger te gaan volgen? Ik hou nu eenmaal niet van mezelf anders voordoen dan dat ik ben, en ik weet dat ook heel veel volgers dat ook enorm waarderen van mij..

Wat vind jij van het commentaar op social media op bepaalde (nieuws) berichten? Vind je dat je maar gewoon veilig achter je computer alles mag zeggen?

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

9 Comments on Altijd maar “gezeik” op social media

 1. Johanne

  16 juni 2017 at 15:14 (3 maanden ago)

  Nou zeg, wat vervelend! Ik vind zeker dat de anonimiteit van social media mensen triggert om ergere dingen te zeggen dan ze face-to-face zouden doen.En ik vind het belachelijk. Natuurlijk moet je je mening geven, dat doet iedereen, maar houd respect. Vind het alleen maar goed dat je durft toe te geven dat het even niet zo goed gaat. Wat moeten we anders? Op PERSOONLIJKE blogs pretenderen dat alles ok is? Onzin. Hoop dat je de negatieve reacties achter je kunt laten en gewoon blijft doen wat je doet!

  Beantwoorden

  • Healthy Kelly

   16 juni 2017 at 17:25 (3 maanden ago)

   Ik blijf gewoon doorgaan ???? mensen die dat niet leuk vinden moeten dan maar op zoek naar een blog die wel bij ze past.
   Bedankt voor je reactie ????

   Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 2. <!– #comment-##

  • Healthy Kelly

   15 juni 2017 at 17:42 (3 maanden ago)

   Tja dan wil je aandacht als je eerlijk bent blijkbaar ????

   Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 3. <!– #comment-##

 4. rachel

  15 juni 2017 at 12:14 (3 maanden ago)

  oh wat herkenbaar en ik zeg amen! Ik post en vlog heel openlijk over mijn anorexia en mijn gezin en naast de bom positieve reacties zitten dus ook de hatelijke en negatieve.
  blijf gewoon jezelf op het net, word niet nep, doe niet nep want dan is de fun er toch vanaf als je niet jezelf kan zijn….
  Ik kende je site nog niet maar kwam hier via facebook terecht en voor zover in gelezen heb ben jij gewoon lekker relaxt je eigen ik op het net ????

  Beantwoorden

  • Healthy Kelly

   15 juni 2017 at 13:20 (3 maanden ago)

   Dankjewel Rachel ????
   Mocht je het eens leuk vinden om een gastblog te schrijven over anorexia of je ervaringen dan ben je welkom ????

   Beantwoorden

   • rachel

    16 juni 2017 at 11:12 (3 maanden ago)

    lief dank je wel in ga het onthouden!! heb het een beetje druk op dit moment maar ik zet hem op mijn lijstje ????

   • <!– #comment-##

   <!– .children

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 5. <!– #comment-##

 6. Bonsje Kraaij-van den Berg

  15 juni 2017 at 11:41 (3 maanden ago)

  Ik ben er ook een beetje flauw van. Ik post veel persoonlijke blogs en ben ook vrij open op social media. Mensen zijn zo tactloos soms! Al krijg je 100 heel lieve reacties, die ene nare steekt er dan toch bovenuit… Ik merk dat ik in mijn familiekring juist negatief gezeur krijg…alleen niet recht in mijn gezicht. Ik moet er altijd via via achterkomen…ook heel vervelend. Hou jij lekker je koppie omhoog, ik vind het dapper dat Healthy Kelly toe durft te geven dat ze niet altijd even healthy doet ????

  Beantwoorden

  • Healthy Kelly

   15 juni 2017 at 12:05 (3 maanden ago)

   Dankjewel!
   Wat vervelend van je familie zeg ???? vooral dat dat dan achter je rug om gebeurd…

   Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 7. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...