My Posts

Tony Chocolonely Fair

Tony Chocolonely Fair

Afgelopen donderdag was ik samen met een vriendin uitgenodigd om bij “Tony’s Fair” een jaarlijks terugkerend “event” van Tony Chocolonely. Wat je er allemaal kon doen en hoe we het hebben gehad? Ik vertel het je vandaag in deze blog. Ook had Tony’s nog heel leuk nieuws…

Bij binnenkomst stonden er veel kluisjes waar we onze spullen in konden doen maar voordat we naar binnen konden werden we gecontroleerd op “verboden” middelen zo mocht je bijvoorbeeld geen spuit deo meenemen en ook geen water maar natuurlijk ook geen andere wapens, erg goed dat er zo gecontroleerd werd.
Toen we eenmaal naar binnen gingen kregen we een festival bandje met natuurlijk Tony’s fair erop en was het al gezellig druk met name in het stuk waar er werd gepraat door Eric Corton.

Diverse spelletjes

Op de Fair was een heuse “spelletjeshoek” waar je diverse spelletjes kon doen. Zo was er een silent disco, kon je kaartje sturen naar mensen thuis, foto’s maken met een speciale tekst van chocolade letters, happen naar Tony Chocolonely en natuurlijk twister.
Ik werd er helemaal enthousiast van en heb zelf meegedaan met Twister en heb wat mensen een handje geholpen zodat zij hun Tony reep te pakken konden krijgen bij het happen naar Tony’s. tony

tony-2

Hapjes en muziek

Naast leuke activiteiten was er natuurlijk ook chocolade, HEEELLLL veel chocolade! Bij ieder standje / tafeltje kon je wel een stukje chocolade proeven en natuurlijk kon je ook chocolade winnen tijdens de spellen of chocolade kopen bij de speciale Tony’s store.
Maar naast chocolade was er nog veel meer te vinden zo was het mega druk bij de Flamkuchen stand, kon je genieten van diverse tony’s chocolonely ijs, biologische frieten, hotdogs, gehaktballen en nog meer lekkers.

tony-4tony-7

Ook kwam ik Waldo weer tegen die ik ook tegen kwam bij de All you need is food beurs. Dit keer had hij overheerlijke brownies en warme (Tony’s) Chocolade melk. Echt super lekker!

tony-6tony-5

Qua muziek was er ook genoeg te doen zo genoten we enorm van Je Veux Vlanér en kwamen er later op de avond ook nog Rilan en The Bombardiers, Jet Rebel en Dj Rob + Ron. Helaas kon ik niet alles meemaken omdat ik door omstandigheden eerder naar huis moest.

tony-3

The White Edition

Het was dit keer de white edition en mijn vermoedde klopte: TONY”S HEEFT VOORTAAN EEN WITTE REEP!!! Jeeeejjj! Ik ben namelijk gek op witte chocolade. Maar waarom hebben we er zo lang op moeten wachten? Dat komt omdat de cacaoboter niet traceerbaar was.
Witte chocolade maak je met cacaoboter, voor melk- en pure chocolade heb je ook cacaomassa nodig. De cacaomassa voor Tony’s chocolade was al traceerbaar met cacaobonen die direct zijn ingekocht bij partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust. Alleen die cacaoboter, dat was nog lastig.. maar daar lieten ze zich niet door tegenhouden. Afgelopen zomer hebben Tony’s Chocolonely en de grootste chocolademaker van de wereld – Barry Callebaut – een samenwerkingsovereenkomst getekend. Barry Callebaut heeft grote aanpassingen gedaan in de chocoladefabriek om Tony’s cacaoboter traceerbaar te verwerken. Er is ’n cacaobotertank geïnstalleerd speciaal voor Tony’s eigen cacaoboter en er zijn nieuwe leidingen aangelegd om deze cacaoboter toe te voegen bij het maken van de chocolade. Dus nu is de weg eindelijk vrij voor witte chocolade! En zo doende kan Tony Chocolonely nu voortaan Witte chocolade produceren.

Verrassing

Op de avond was er om 22.00 ook nog eens een grote verrassing, dat er een witte reep kwam was al bekend maar om 22.00 werd er nog iets heel speciaals onthuld: Tony Chocolonely komt met een heel speciale reep: de witte chocolade met framboos en knettersuiker! Wauw echt super geweldig!

tony-8

Helaas heb ik zelf de lancering live via facebook moeten volgen en kon ik niet tot 22.00 blijven door een probleempje thuis ???? daardoor heb ik deze nieuwe reep ook niet kunnen proberen en dat vind ik heel erg jammer want hij lijkt me echt super lekker. De witte heb ik overigens wel een stukje van geproefd en die was mmmmmmmmmmmmmmm.

Zou jij deze nieuwe smaken wel eens willen proberen?

liefs-kelly

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...