reviews boeken

Review: Boek "Afvallen met de wet van Harriët" + WINACTIE – Winnaars bekend

Review: Boek “Afvallen met de wet van Harriët” + WINACTIE – Winnaars bekend

 

Harriët Verkoelen bekend van het RTL Programma “The Breakfast Club” heeft een boek geschreven “Afvallen met de Wetten van Harriët” en ik ontving een exemplaar voor een review..

Het boek begint met onderwerpen die in “The Breakfast Club” zijn besproken. Zo vind je onder andere informatie over vet, koolhydraten, eiwitten, etiketten lezen en nog veel meer nuttige informatie. Na de onderwerpen uit de breakfast club komt er nog meer theorie over de methode van Harriët.

In het boek Afvallen met de Wetten van Harriët eet je namelijk koolhydraat beperkt (let op om verwarring te voorkomen: beperkt = minder koolhydraten en dus niet helemaal zonder). Dit zou met name voor diabetes patiënten ook ideaal zijn en er zijn diverse verhalen bekend over mensen die daardoor minder insuline hoefde te spuiten. Wat ik zelf het mooie aan dit programma vind is dat je zelf kunt kiezen hoe “streng” je het wilt

 • Extra streng = ES: minder dan 20 gram koolhydraten met dag
 • Streng = S: tussen de 20 en 30 gram koolhydraten per dag
 • Matig = M: tussen de 30 en 50 gram koolhydraten per dag
 • Licht = L: tussen de 50 en 80 gram koolhydraten per dag

Zo kan je dus zelf beslissen wat voor jou werkt en hoe streng je het wilt doen. Er zitten ook week menu’s bij waarbij je een handige leidraad hebt. Daarnaast staan er ook diverse menu’s in en een handige lijst waarop staat hoeveel koolhydraten en suiker in een bepaald product zit zodat je zelf kunt uitrekenen hoeveel koolhydraten je binnen krijgt. In het begin is dat misschien even zoeken maar als je het eenmaal door hebt dan weet je het en hoef je niet meer zo vaak te zoeken.

Mijn mening over Afvallen met de wet van Harriët: 

Ik vind het een heel interessant en leuk boek om te lezen. Er staan ook leuke recepten in die makkelijk te maken zijn. Wat ik zelf ook wel fijn vind is dat je kan kiezen hoe “streng” je koolhydraat beperkt wilt eten. Mijn ervaring met de meeste boeken die over koolhydraat beperkt gaan is dat het dan vaak nog nauwelijks koolhydraten is, hierbij heb je dus de keuze.
Ik denk dat dit boek zeker een goed boek is om mee af te vallen, ook als je geen diabeet bent. De week menu’s helpen je op weg en je kan ook prima je eigen combinaties maken door het lijstje met aantal koolhydraten wat ook in het boek staat.
Ik vind het een heel interessant boek, zeker als je koolhydraat beperkt wilt gaan eten.

WINACTIE:
Ik mag ook 3 boeken weg geven.
Wat moet je daarvoor doen?
– Laat een reactie achter waarom jij graag dit boek zou willen winnen?

De winnaars zijn: Ilse Bos, Ine van Erp & Annette Maijenburg gefeliciteerd ????

 

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

1 Comment on Review: Boek “Afvallen met de wet van Harriët” + WINACTIE – Winnaars bekend

 1. Danny

  16 april 2016 at 22:18 (8 maanden ago)

  Net fit challange van 12 wkn achter de rug weer probere “normaal” te eten.
  Dus t boek is erg welkom!

  Beantwoorden

 2. <!– #comment-##

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...