reviews boeken

Review: in 20 minuten van XL naar S

Review: in 20 minuten van XL naar S

In 20 minuten van XL naar S dat klinkt wel heel goed toch? Maar het is helaas niet zoals de titel doet vermoeden dat je daadwerkelijk binnen 20 minuten van een XL naar een S gaat. Maar wat je dan wel allemaal in dit boek kunt vinden en wat ik ervan vind vertel ik je graag in deze review.

Het boek is geschreven door Mieke Kosters en is een opvolger van het boek: van XL naar S . In het boek “in 20 minuten van XL naar S” vind je veel recepten die je in gemiddeld 20 minuten op tafel hebt staan.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het boek bestaat uit diverse onderdelen. Het boek begint met een stukje over hoe het boek werkt. Zo staat er beschreven dat je goed moet gaan combineren en de maat moet kiezen van het gerecht wat bij je past. Zo zijn er bijvoorbeeld XS gerechten die tot max 350 kcal bevatten maar ook XL gerechten die tot wel meer dan 650 kcal kunnen bevatten. Het is de bedoeling dat jezelf berekend wat je per dag nodig hebt en daar je eigen schema mee maakt. Vind je het bijvoorbeeld lekker om heel goed te ontbijten dan kun je kiezen voor een XL ontbijt maar ben je geen grote ontbijter kies dan voor een XS variant, en zo speel je een beetje met alle gerechten.

Recepten

Het boek bestaat uit de onderdelen: ontbijt, lunch, diner, tussendoor en daarnaast staat er een handig receptenindex in om dingen sneller terug te vinden. De gerechten zijn heel divers en de foto’s die erbij staan zien er ook echt super lekker uit. Een klein minpuntje vind ik dat niet bij ieder recept een foto staat, ik vind het zelf altijd super leuk om foto’s van gerechten te bekijken haha, maar goed dan zou het boek waarschijnlijk nog dikker zijn en het bestaat al uit 233 bladzijdes.

De recepten zijn voor iedereen geschikt en er staat bij de meeste recepten ook aangegeven hoe je ze nog slanker kan maken of hoe het juist een XL kan worden, super handig vooral als je ook een man in huis hebt die net wat meer nodig heeft dan dat jij nodig hebt. Dit vind ik ook zeker een groot plus punt van het boek dat je kan variëren.

Gewoon te koop in de supermarkt?

Wat ik veel hoor bij reviews over boeken is dat mensen zich afvragen of de producten  die erin staan gewoon te koop zijn in de supermarkt. Ik kan je vertellen dat de meeste producten van de gerechten te koop zijn in de supermarkt. Een enkel gerecht heeft wat specialere ingrediënten maar daarvoor staat een handig lijstje in het boek waar je het zou kunnen halen, ook zeker een pluspunt want zo hoef je niet heel lang te gaan zoeken.

Wat vind ik er van?

Ik ben zelf eigenlijk wel “fan” van Mieke en haar boeken en ook dit boek is weer een succes. Ik ben helemaal gek van kookboeken en hierin staan diverse lekkere, slanke maar ook soms iets minder slanke recepten maar dat maakt het juist ook zo leuk. Het is ook niet allemaal heel standaard maar juist wat verrassender en dat vind ik echt helemaal geweldig. Zo eet je tenminste nog eens iets anders dan standaard aardappels, groenten, vlees of een bruine boterham. Met name de lunch en diner gerechten hebben we weer wat meer inspiratie gegeven voor heerlijke gerechten. Mijn kinderen waren ook heel enthousiast over het boek en ik heb een heel lijstje gemaakt van wat ik allemaal nog voor ze moet gaan maken, voorlopig ben ik dus nog wel aan het koken ????

Ben jij ook benieuwd naar het boek: in 20 minuten van xl naar S?

 

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...