Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik het boek de Real Meal revolutie wilde testen en de daarvoor mee wilde doen aan een challenge. Wat is het precies? En hoe bevalt het mij? Ik vertel jullie er graag over..

In de Real Meal revolutie wordt er door Tim Noakes, Sally-Ann Creed en Jonno Proudfoot uitgelegd hoe en waarom we meer moeten eten zoals onze voorouders. Er wordt verteld waarom we koolhydraatarm, vetrijk, eiwitrijk en suikervrij moeten gaan eten en wat dat met je zou kunnen doen. Zo zou je er meer energie van krijgen, er beter door slapen en je zou minder andere klachten hebben. Voor mij een reden om het dus eens te gaan testen…

real meal revolutie

Aller eerst kwamen we bij het puntje waar ik wel tegen aan liep “meer vet eten” oei meer vet? Echt waar? Hoe dan? Want in mijn beleving was het zo dat als ik meer vet zou gaan eten dat ik dan ook aan zou komen, tenslotte was ik altijd van niet teveel vet eten. Toch zijn vetten natuurlijk wel belangrijk maar bij dit boek moet je dus vooral ook vetrijke producten kiezen zoals volle griekse yoghurt, volle melk, geen magere kaas etc. Overigens is dat ook het enige wat je qua “melkproducten” mag want eigenlijk is ook melk producten niet geheel goed voor je. Maar goed ik zou die uitdaging aangaan dus ook het meer vet eten (wel in balans natuurlijk en ik lette natuurlijk nog steeds op de aantal calorieën die ik in totaal binnen kreeg).

Het volgende puntje was om brood, rijst, pasta, en al die koolhydraten te schrappen. Schrappen? Ja echt schrappen! Daarvoor in de plaats stonden wel weer lekkere recepten zo heb ik bijvoorbeeld heerlijke zaden crackers gemaakt:

real meal revolutie 1

Daarnaast  staan er ook heerlijke recepten in het boek voor bloemkool rijst en puree maar dan zonder aardappels. Die laatste 2 heb ik nog niet geprobeerd maar het ziet er heerlijk uit.

Tijdens de real meal revolutie maak je ook geen gebruik van pakjes en zakjes maar maak je alles vers. Je maakt gebruik van vlees/vis, noten / zaden, kaas, veel groenten en meer vet. Ook eieren mogen gewoon lekker gegeten worden. In het boek staat een lijst met groene producten die onbeperkt mogen, oranje waarmee je voorzichtig moet zijn of rood die je niet moet gebruiken.  Er staan ook diverse lekkere recepten in en zo heb ik zelf de Köfte met tzatziki gemaakt met een eigen twist. En ik ben zelf ook creatief geworden met het maken van recepten zoals mijn gebakken gekookte eieren of mijn zalm witlof salade en verder ben ik ook meer vis gaan eten, als mijn man en kinderen bijvoorbeeld lekkerbekjes aten dan koos ik voor een vis schoteltje van de visboer of ik maakte zelf een creatie:

 

real meal revolutie 2real meal revolutie 3

De Real meal revolutie wat vind ik ervan? 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik weleens een smokkel dagje heb gehad dat ik toch iets van de “verboden” lijst pakte maar over het algemeen gaat het best goed. Al binnen een week merkte ik dat ik meer energie kreeg en nog veel beter: ik heb geen buikklachten meer gehad en ik ga weer dagelijks naar het toilet. Ook maak ik lekkere gerechten die mijn man en kinderen vaak ook nog eens erg lekker vinden (vaak maak ik voor hen dan wel iets van aardappeltjes of rijst erbij). Het feit dat ik meer vet moest eten was voor mij zoals al aangegeven best eng maar ik moet zeggen dat ik na 1 week op de weegschaal ging staan en niks ben aangekomen, ook niet afgevallen. Nu ben ik een paar weken verder en kan ik zeggen dat ik wel aan het afvallen ben, iets wat ik nooit verwacht had want tja je eet nu wel meer vet?

Toch doet deze levenswijze iets met je want ik voel me er echt goed bij. Of ik helemaal zonder aardappels enz zou kunnen? Nou heel eerlijk ik denk het niet maar ik weet zeker dat ik daar wel een goede balans in ga vinden omdat ik dit gevoel ook niet kwijt wil. Misschien dat ik voor mezelf wel besluit om 1 x in de week wel iets van pasta of aardappels (dat laatste daar hou ik toch niet zo van) te pakken en de rest van de week niet, maar dat ga ik nog even bekijken want tot nu toe bevalt dit mij prima en kan ik het zeker aanraden om te proberen, zeker als je daarnaast ook nog allerlei “vage” klachten hebt… 

Het boek is vanaf vandaag te koop en ik vind het zeker een aanrader voor als je puurder wilt gaan eten. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Zouden jullie dit boek eens willen lezen?

Liefs Kelly

Dit is een gesponsord berichtof een bericht waar ik producten voor heb ontvangen (2)

 

 

Facebook Comments

2 Comments on De Real Meal Revolutie

  • Healthy Kelly
   25 maart 2016 at 16:35 (3 jaar ago)

   Toch zitten er heerlijke recepten bij en is het goed onderbouwd. Maar uiteindelijk moet je je eigen weg hierin vinden..

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge