My Posts

Meer bekendheid voor je blog

Meer bekendheid voor je blog

Hoe krijg ik meer bekendheid met mijn blog? Die vraag krijg ik regelmatig en ik probeer daar een antwoord op  te geeven over hoe ik dat aanpak en wat mij heeft geholpen.

Aller eerst wil ik zeggen dat ik ook “maar” gewoon een “gemiddelde” blogger ben denk ik? En heb ik geen 100.000 den volgers maar ben ik wel vrij snel gegroeid in een korte tijd. Waarschijnlijk is het daardoor dat mensen mij die vraag weleens stellen? Ik probeer door middel van tips je wat op weg te helpen om meer bekendheid voor je blog te krijgen.

Visitekaartjes

Al vrij snel toen ik begon met bloggen heb ik visite kaartjes gemaakt, gewoon standaard en nog niks bijzonders maar wel waarop mijn contactgegevens stonden. Ik was heel zuinig met het delen ervan en gaf ze in het begin alleen als mensen er echt om vroegen.
Sinds kort heb ik nieuwe visitekaartjes met mijn nieuwe logo op de voorkant en mijn contactgegevens achterop, dit oogt net wat professioneler dan de goedkope die ik voorheen had.

visite-kaartjes

Deze visite kaartjes heb ik besteld bij drukbedrijf.nl , die mij benaderde of ik visite kaartjes wilde. Ze geven een goede en snelle service en bovendien kan je je eigen ontwerp uploaden en kiezen uit verschillende stijlen. Zo heb ik gekozen voor ronde hoeken in full color maar kan je ook gaan voor standaard en is er zelfs een mogelijkheid om plastic kaartjes te ontwikkelen. De levering was overigens ook erg snel er werd een data gegeven waarop ze geleverd zouden worden uiteindelijk kwamen ze 3 dagen eerder al binnen.
De visite kaartjes neem ik vooral mee naar events en inmiddels deel ik ze ook veel sneller uit aan bedrijven en andere interessante mensen. ik merk dat dat ook wel effect heeft want vaak krijg ik toch nog wel een telefoontje of mailtje van het bedrijf.

Contact maken op beurzen

In het begin toen ik bezig was met bloggen en ik mocht naar een event was ik vrij terughoudend en durfde niet zomaar iemand van een bedrijf aan te spreken ik wist niet of dat gewaardeerd zou worden.. Maar inmiddels weet ik dat dat juist heel erg gewaardeerd wordt, merken / bedrijven die bij mij passen durf ik ook gewoon aan te spreken en het leuke is als ik ze later op een andere beurs tegen kom dan herkennen ze me vaak nog en volgt er vaak weer een heel positief gesprek.

Social media

Natuurlijk moet het niet afhankelijk zijn van bedrijven hoe je groei gaat want je doet het tenslotte voor je lezers. Om daar meer bereik bij te krijgen is het van belang dat je ook actief bent op social media en dan op het kanaal wat het beste bij jou past. Deel af en toe een leuke post van een ander, deel daar je eigen blogs en zoek de interactie met je lezers dat werkt bij mij vaak positief. Ik ben zelf vooral actief op facebook en Instagram  en daarbij probeer ik ook gerelateerde hashtags te gebruiken zodat je makkelijk vindbaar bent.

SEO

Voorheen werkte ik eigenlijk niet met SEO, wist ik ook niet wat het was en waren mijn blogs minder goed vindbaar in zoekmachines. Ik deed eigenlijk maar wat.. Maar sinds ik een NL domein heb gekregen ben ik daar veel alerter op. Via de SEO plugin kan ik ook precies zien hoe de tekst is en hoe het is met de vindbaarheid, sindsdien ben ik ook veel beter vindbaar in zoekmachines en krijg ik ook steeds meer verkeer via zoekmachines.

Gastblogs op andere sites

Wanneer je gastblogs gaat schrijven bij andere bloggers en bedrijven wordt daarbij vaak ook je link geplaatst waardoor je meer bekendheid krijgt en vaak een ander publiek bereikt. Je kan zulke oproepjes voor gastbloggers vaak vinden in bloggers groepen op social media maar ik vind ze ook weleens door gewoon weg te Googlen.

De aanhouder wint

Veel bloggers stoppen er snel mee omdat ze maar niet genoeg verkeer krijgen etc. Maar je moet het vooral doen omdat je het leuk vind en dan komen die bezoekers ook vanzelf als je je blogs deelt en je je lezers weet te boeien. De aanhouder wint, tenslotte is Rome ook niet in 1 dag gebouwd toch?

Heb jij nog goede tips voor meer bekendheid voor je blog?

liefs-kelly

* Voor dit artikel heb ik een product ontvangen
Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

3 Comments on Meer bekendheid voor je blog

 1. <!– #comment-##

 2. Anne

  1 december 2016 at 10:57 (3 weken ago)

  Super goeie tips, ik herken het inderdaad wel dat je in het begin niet echt met blog naar voren durft te komen naar bedrijven. Later zie je dat het verandert en dat bedrijven jou blog ook gaan waarderen, superfijn is dat!
  Anne onlangs geplaatst…Speculaascake met stoofpeertjesMy Profile

  Beantwoorden

 3. <!– #comment-##

 4. Diana | Stripe Away

  1 december 2016 at 10:32 (3 weken ago)

  Handige tips. Sinds dat ik mijn SEO ook heb aangepakt merk ik dat er mee bezoekers op mijn site komen. Ik heb ook een plug-in daarvoor en werkt echt mega fijn.

  Beantwoorden

 5. <!– #comment-##

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...