My Posts

De eet en leefstijl van Esther van Mama is thuis

De eet en leefstijl van Esther van Mama is thuis

Vandaag hebben we weer een nieuwe “Eet en leefstijl van…”, dit keer is Esther van Mama is thuis aan de beurt. Ben je benieuwd hoe zij het allemaal doet nadat zij vroeger een eetstoornis heeft gehad? Lees dan snel verder..

Kan je wat over jezelf vertellen?

Ik ben mama van twee eigen kids en liefmoeder van een dochter. Een druk en gezellig gezin. Door een chronische ziekte werk ik momenteel niet maar is mijn blog mijn uitlaatklep. Een fijne en mooie plek op het internet die inmiddels door veel lezers wordt gevonden en gewaardeerd.

Hoe ziet jouw leefstijl eruit?

We eten vegetarisch met af en toe vis. Ik let erg op e-nummers, vetten en suikers en probeer mijn kinderen ook bewust te maken van wat er allemaal in voeding zit. Maar … we genieten wel en maken ook zeker wel uitzonderingen. Onze kinderen zijn gelukkig niet suikerverslaafd en makkelijke eters. Ik heb periodes dat ik echt weer even het touw laat vieren en gezond eten afwissel met af en toe een Tony’s, lekker ijs of een wijntje. Dat probeer ik weer in balans te brengen door zo nu en dan te vasten. Even een flinke reset van body and mind!

Heeft je levensstijl er voorheen anders uit gezien? Wat was er dan anders?

Nee, niet echt. Gezond eten doe ik eigenlijk altijd al alleen eet ik nu met gezond en lekker verstand en vroeger was dat anders. Ik heb langdurig een eetstoornis gehad. Het openhartige verhaal lees je op de blog. Ik heb er geen last meer van en ben dankbaar voor de kennis en inzichten die het mij gebracht heeft. Zover zal het nooit meer komen. Ik kan nu mijn kinderen informeren en ze met gezond voedsel- verstand laten opgroeien

Zijn er bepaalde voedingsgewoonten waar je rekening mee moet houden door bijvoorbeeld een allergie of ziekte. Of is er iets waarvan je zelf hebt besloten: dat wil ik niet meer zo?

We zijn voorzichtig met gluten omdat ik en mijn kinderen daar wat vervelend op reageren soms. Pasta is altijd glutenvrij. En suikers met mate. Maar nogmaals, we genieten wel want bewustwording hoeft echt niet totaal onthouding te betekenen.

Wat eet je zoal op een dag? Zou je eens een dag met de volgers van Healthy Kelly willen delen?

Vaak als start fruit met pindakaas (raw) of een smoothie. Als lunch een salade of een omelet, soms brood. Avondeten bestaat altijd uit veel groenten, vis of vleesvervangers/ ei. We zijn ook dol op quinoa en linzen.

Van welk voedingsmiddel kan je geen genoeg krijgen?

Ehummm Tony’s ????

Wat doe je zoal aan beweging? Of ben je het type dat helemaal niet houd van beweging?

Ik heb altijd veel gesport. Als laatste fanatiek hardlopen maar nu al twee jaar niet meer tot groot verdriet. Hopelijk in de toekomst weer. Bewegen doe ik graag maar momenteel lukt dat niet in de vorm van een sport!

Wat wil je je kind(eren) graag mee geven als het aankomt op voeding en beweging?

Dat bewustwording en eigen gezonde keuzes maken belangrijk is. Dat je niet klakkeloos op de voedingsmiddelenindustrie kunt vertrouwen en vooral zelf moet nadenken. Dat voeding een functie heeft maar dat het ook zeker af en toe een groot feest mag zijn 😊

Wil je nog iets kwijt?

Bedankt voor de vermelding in je leuke rubriek en heel veel succes! Voeding blijft een fantastisch onderwerp om over te praten!

Esther super bedankt voor het delen van jouw eet en leef gewoontes. Wil je meer lezen van en over Esther? Kijk dan eens op haar blog mamaisthuis.nl 

 

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...